L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Turisme, recupera la ruta turística teatralitzada ‘Les veus de la República’, que finalment no va poder dur-se a terme l’any passat a conseqüència de la pandèmia. La regidora de Turisme, Lorena Pedrero, ha donat a conéixer els detalls d’una proposta turística que se celebrarà el pròxim 20 de juny.

Pedrer ha afirmat que “l’objectiu del govern local és posar en valor la nostra història, el nostre patrimoni i la nostra identitat. Per això, aquest tipus de rutes històriques promocionen el paper que va jugar Elda en la història d’Espanya durant els últims dies de la Segona República, juntament amb la importància que va tindre un eldense de cor, com va ser Emilio Castelar, durant la Primera República”.

L’edil de Turisme ha recordat que “aquest tipus de propostes generen una gran expectació i en altres rutes hem comptat amb visitants de Madrid, Múrcia, Zamora, La Rioja o les Illes Balears, que s’han acostat per a gaudir de la nostra història i el nostre patrimoni”.

La ruta ‘Les Veus de la República’ es realitzarà en dues sessions, la primera a les 10.30 hores i la segona a les 11.00 hores. Per a complir totes les mesures de seguretat es reduiran els grups a 15 persones per sessió. El termini d’inscripció s’obrirà dilluns que ve 14 de juny i per a inscriure’s cal acudir a l’Oficina de Turisme o telefonar 966 980 300

Durant el recorregut guiat i teatralitzat es recorreran edificis i llocs emblemàtics, començant en la Plaça de la Constitució, visitant l’hall de l’Ajuntament per a conéixer la vara de comandament d’Azaña. A continuació la visita continuarà per la Casa de les Beltranas, que obrirà les seues portes als visitants, el Teatre Castelar, la Plaça Castelar, posant l’accent principalment en el monument dedicat a la seua figura, la Casa Gran del Jardí de la Música i la Biblioteca Alberto Navarro situada en el Col·legi Pare Manjón.

Lorena Pedrero ha agraït “la implicació de totes aquelles persones que han fet possible aquesta activitat, especialment als actuals propietaris de la Casa de les Beltranas, sobretot a Sara Sánchez qui en tot moment ha posat el seu habitatge a la disposició de la Regidoria de Turisme per a poder representar en ella una de les escenes”.