Diumenge que ve es reprén l’activitat ‘Les Veus de la República’ i durant els mesos de març i abril començarà una nova edició de la reeixida proposta ‘Éldase una vegada’

L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Turisme, ha représ el programa de rutes i activitats turístiques que es duran a terme a partir d’aquest cap de setmana i durant els pròxims mesos. La regidora de Turisme, Lorena Pedrero, ha explicat que des del govern local apostem per promocionar els nostres enclavaments més emblemàtics, les nostres tradicions i la nostra cultura.

Pedrer ha indicat que l’objectiu amb les activitats programades és millorar la xifra de visitants que teníem abans de la pandèmia. Comencem aquest mateix diumenge amb la posada en marxa de Les Veus de la República, que és una ruta teatralitzada que permet conéixer els principals protagonistes de la Segona República, com Juan Negrín, La Passionera i Manuel Azaña, entre altres, i també recorre els edificis, llocs i objectes emblemàtics de la nostra ciutat.

L’edil de Turisme ha indicat que Les Veus de la República és una de les rutes més demandades pels visitants i que l’any passat van poder gaudir un centenar de persones. Comptarem amb dos passes, a les 10.30 i a les 11.00 hores, i gràcies a la flexibilització de les mesures sanitàries podrem comptar amb 30 participants en cada passada.

Lorena Pedrero ha explicat que també realitzarem en els mesos de març i abril una nova edició de Éldase una vegada, amb la participació de Gabriel Segura, una proposta d’un èxit enorme que han gaudit més de mil persones que s’han acostat a la nostra ciutat.

‘Éldase una vegada’ és un conjunt de cinc visites guiades a cinc èpoques diferents d’Elda, recorrent llocs emblemàtics. Les dates són el 6 de març, amb Elda Andalusí; el 13 de març, amb Elda Murada, recorrent la muralla i les portes de la ciutat; el 27 de març, amb La Séquia de la discòrdia; el 3 d’abril amb De Vila a Ciutat i el 30 d’abril conclou amb Elda Republicana que recorre els esdeveniments i llocs dels últims dies de la Segona República.

L’edil ha finalitzat recordant que “per a participar en qualsevol d’aquestes activitats és necessària la inscripció prèvia, que s’obrirà el dilluns anterior al desenvolupament de l’activitat. La inscripció podrà fer-se per telèfon telefonant al 966 980 300, per correu electrònic (elda@touristinfo.net) o de manera presencial en l’Oficina de Turisme.