L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Diversitat, se suma als actes del Dia de l’Orgull LGTBI que es va celebrar el divendres 28 de juny.

Per a celebrar aquest dia s’ha penjat la bandera arc de Sant Martí en un dels balcons de l’Ajuntament d’Elda com a mostra de suport al col·lectiu LGTBI i la regidores de Benestar Social i Diversitat, Alba García i Anabel García, han llegit un manifest que destaca els drets del col·lectiu, així com les garanties d’igualtat real i efectiva del grup en tots els àmbits socials i polítics.

Al seu torn, amb aquest text l’Ajuntament s’ha sumat “a totes les veus que clamen per un futur en igualtat per a totes les persones al marge de la seua identitat sexual, gènere o orientació sexual”.

“Com cada any l’Ajuntament continua donant suport a aquest dia”, ha assenyalat l’edil de Diversitat, qui ha posat l’accent a mostrar un suport prioritari a la causa reafirmant el compromís de la regidoria de Diversitat amb el col·lectiu LGTBI.

A més, el dissabte 13 de juliol, tindrà lloc l’acte central amb la festa ‘Mari Morena Party’ que consistirà en un cercaviles que començarà a les 18 hores a la porta del Bar Culture, seguirà per carrer Reyes Católicos, i recorrerà els carrers Antonino Vera, Juan Carles I i Pi i Margall, finalitzant a la porta del Pub Mestre, on es procedirà a la lectura del pregó.

Així mateix, el pregoner serà Juanma Martínez que ha assenyalat que “és un orgull doble ser el pregoner LGTBI”, mostrant així la seua il·lusió. A més, ha avançat el títol de l’acte: “Allibera’t”, explicant que “ens alliberarem de tots els conceptes dolents i les qüestions que no ens interessen quant a les persones dolentes, tinga un la condició sexual que tinga”.

eEstos actes compten amb la col·laboració de la Regidoria de Diversitat juntament amb el Bar Culture i Pub Mestre, a més de la participació de diversos col·lectius, com a Joventuts Socialistes, Falla Les 300, Assemblea Feminista i altres organitzacions d’Elda, Aspe o Villena.