El regidor d’Igualtat, Drets socials i Polítiques inclusives, Mariano Valera, ha anunciat que des de la seua regidoria, i en col·laboració amb Cooperalia Cooperativa Valenciana, s’ha posat en marxa una iniciativa perquè els tallers que es duen a terme en els centres socioculturals del municipi es puguen continuar impartint mitjançant les noves tecnologies.

“Adaptant-nos a aquest temps de confinament i amb l’objectiu de no deixar solos als 4.000 participants dels tallers d’Animació Sociocultural dels Centre Socials, hem posat en marxa una iniciativa per a continuar estant al costat de les persones que més ens necessiten”, ha explicat l’edil qui ha afegit que “atés que entre els usuaris hi ha un percentatge molt elevat de persones majors, i persones amb dificultats i en soledat, i per als quals aquests tallers suposaven, no solament mantindre una activitat en el seu temps d’oci, sinó també un procés d’aprenentatge en diverses matèries facilitant amb això la millora en el benestar físic, mental i emocional, hem implantat la modalitat de realitzar-los mitjançant les noves tecnologies”.

Valera ha indicat que la situació actual d’emergència sanitària els ha portat a reinventar aquest programa. “Des de la iniciativa i col·laboració de l’empresa responsable d’aquest, Cooperalia Cooperativa Valenciana, a la qual vull agrair el seu esforç per a adaptar-se a aquests nous temps, ja estem arribant a totes les llars d’aqueixos 4.000 beneficiaris que gaudien dels tallers en els centres socials”.

El regidor ha recordat que majoria dels usuaris pertanyen al col·lectiu de persones majors i moltes d’elles viuen soles, per la qual cosa, a més d’impartir tallers, es realitzarà un seguiment directe de cadascuna de les persones, per a conéixer com es troben i el seu estat de necessitat en aquests moments i així poder actuar des de la regidoria.

Aquests tallers s’estan impartint a través de les xarxes socials i noves tecnologies i s’estan adaptant a les necessitats dels usuaris. I als usuaris que no tenen mitjans se’ls està cridant per a parlar amb ells i dedicar-los temps d’atenció i ajuda.

Les modalitats d’impartició de tallers són les següents:

Tallers en Directe: En aquest cas el monitor es connectarà amb l’app que haja decidit amb el seu grup i impartirà en directe el taller, sempre s’interactua amb l’usuari per a regular el taller a les necessitats d’aquests. Alguns d’aquests tallers són Zumba, Balls de Saló, ioga…

Tallers en Diferit: En aquest cas els tallers s’imparteixen per WhatsApp, es connecta el monitor a l’hora que dóna principi el taller i va penjant xicotets vídeos, ja gravats anteriorment, al mateix temps va interactuant per vídeo anomenada o per escrit amb els usuaris. Alguns d’aquests tallers serien Psicologia, Memòria, Animació lectora, Manualitats…

El Monitor a casa, aquest taller és per als tallers com a pintura, costura, customización, manualitats.. que s’han quedat a meitat d’un treball, el monitor estarà en l’hora del taller interactuant per WhatsApp i realitzant vídeo anomenades tales de manera individual per a poder assessorar els usuaris com acabar els seus treballs.

“Després de dues setmanes de preparació i contacte amb tots els grups de tallers, el programa d’animació sociocultural s’ha posat en marxa de nou, i amb això, continuem treballant per a aconseguir potenciar el desenvolupament personal i social, i la promoció de la salut, millorant amb això la seua qualitat de vida, al mateix temps que veiem in situ les necessitats que poden demandar els prop dels 4000 usuaris dels tallers”, ha assenyalat Mariano Valera.