La regidoria de Drets Socials ofereix un total de 270 tallers dins del seu programa d’animació sociocultural per a la temporada 2021/22. L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha recordat que el termini per a la inscripció d’aquestes activitats es va iniciar l’1 de juliol i que estarà vigent fins al pròxim 15 de setembre. Actualment ja s’han apuntat més de 2.000 persones.

Els interessats poden inscriure’s a través de la web municipal en l’enllaç elche.es a través de l’apartat Inscripcions Tallers 2021/2022. Si a l’usuari li sorgeix qualsevol dubte, hi ha també dos números per a contactar a través de WhatsApp i realitzar qualsevol consulta. Els números són el 628 369 789 i el 641 241 769. L’Ajuntament telefona a la persona interessada en horari laboral de dilluns a divendres i li facilita la inscripció als tallers. Les consultes telefòniques van estar disponibles al juliol i tornaran al setembre, mentre que a l’agost l’única forma possible d’inscriure’s serà a través de la web. En qualsevol circumstància, és necessari proporcionar el correu electrònic per a poder apuntar-se.

«Mitjançant aquest programa d’animació sociocultural, es pretén, com a objectiu general, potenciar el desenvolupament personal i social i el procés d’integració social de les persones a través del seu temps d’oci, facilitant la cooperació entre aquestes, la generació de relacions ciutadanes i la promoció de la salut, millorant amb això la seua qualitat de vida», ha destacat Valera.

El regidor també ha ressaltat que, mitjançant aquesta iniciativa, persegueixen tres objectius específics: potenciar l’autonomia personal a través del desenvolupament d’hàbits i estils de vida saludables; fomentar les relacions socials, la participació activa i la solidaritat en el seu propi entorn; i utilitzar de manera enriquidora, individual i col·lectivament, a través d’opcions educatives i culturals, el seu temps d’oci.

L’any passat ja es va produir un augment dels cursos oferits en aquesta iniciativa. I enguany, a més de mantindre els que es van incorporar en el curs 2020/2021, s’introdueixen les següents noves activitats:

 Tallers de Taichien el Centre Social La Marina.

 Tallers de Guitarra Centre Social Torrellano.

 Taller de Ioga en El Altet.

 Tallers de Gimnàstica en el Centre Social Altabix. Comptarà amb dos torns, un els dilluns i un altre els dimecres.

 Tallers de Balls de Saló en el Centre Social Altabix.

 Taller de coral en la Foia.

Encara que la intenció de la regidoria és tornar a la presencialitat davant la situació actual de la pandèmia, també han llançat activitats que es realitzaran de manera telemàtica dedicats a millorar l’ús dels dispositius, aprendre a obtindre la signatura electrònica o generar e-mails, entre altres. La seua modalitat serà trimestral amb l’objectiu de poder arribar a més gent i es desenvoluparan en els Centres Socials del Pla de San José, Plaza Barcelona i Centre Social Altabix.

Al llarg de la temporada, s’oferiran a més activitats complementàries que es realitzaran de manera puntual, com per exemple xarrades de psicologia destinades a millorar la qualitat de vida dels il·licitans en moments de crisis i que estaran obertes a tots els participants.

L’edil ha volgut recordar que els divendres continuen oferint tallers extres en el Pla de San José, on intervenen un grup de participants procedent de les persones que es troben en llista de reserva en els tallers de Gimnàstica.

El cartell d’aquesta campanya, juntament amb la informació proporcionada, es difondrà a través d’opis i les posteriors dels autobusos.