El regidor de Medi ambient, Antonio García, i el pesidente de l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx, Pascual Serrano, van explicar ahir el projecte en el qual estan col·laborant per a la posada en valor de la Sendera del Riu Vinalopó.

El regidor ha assenyalat que aquesta actuació té el seu origen en la constitució dels Grups d’Acció Local (GAL) la fi de la qual és captar ajudes europees per al desenvolupament rural. Elx es troba inclòs per primera vegada en el grup sud de la província.

“Les ajudes per a cada GAL són de tres milions d’euros a repartir entre els diferents municipis que ho formen per al període 2018-2023. Enguany s’ha obert la primera convocatòria i ADR ha presentat un primer projecte per a millorar la senyalització en la ruta del riu Vinalopó”, ha explicat l’edil qui ha afegit que “al marge d’aquest projecte l’Ajuntament va a treballar en paral·lel amb fons propis en la construcció d’una passarel·la per a travessar el Vinalopó en la Sendera de Sendres a l’altura de la pedania de Daimés. Aquesta passarel·la és obligatòria perquè qui faça la ruta turística no haja de creuar la carretera”.

El regidor ha assenyalat que la idea és de cara al futur comptar amb una sendera similar al que s’està creant en el Pantà.

Per la seua banda, Pascual Serrano ha explicat que ADR porta ja tres anys impulsant la constitució de l’organització que ha sigut reconeguda com a Grup d’Acció Local per a gestionar les ajudes europees. “Est és un dels objectius, aconseguir que arriben ajudes euuropeas que són importants perquè els projectes els decidim nosaltres”, ha assenyalat el president.