En només dos dos dies dóna principi la Setmana Santa amb una de les festivitats més tradicionals a Elx: el Diumenge de Rams. No obstant això, a causa de la crisi del coronavirus i la situació de confinament generada per l’Estat d’Alarma, enguany la processó no recorrerà els carrers de la ciutat.

Perquè no es perda la tradició il·licitana i la il·lusió que per a moltes famílies suposa aquest dia, l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Festes i en col·laboració amb Grup Antón Comunicación, convida als ciutadans al fet que isquen als balcons, finestres o terrasses amb una palma dibuixada per a celebrar el Diumenge de Rams el pròxim 5 d’abril a les 12 del migdia. De la mateixa manera en aquesta iniciativa també s’anima a la població a entonar Aromes il·licitanes i a aplaudir des de les seues cases durant la jornada.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha traslladat als ciutadans, en la roda de premsa telemàtica, un missatge de tranquil·litat i de confiança en el futur. “Aquesta iniciativa volem que siga la mostra de la seguretat dels il·licitans i il·licitanes en què tot eixirà bé. Prompte tornarà el dinamisme als nostres carrers, als nostres comerços, a les nostres empreses i sobretot tornarà l’alegria a les nostres places, parcs i jardins”, ha destacat.

Així mateix, González ha assenyalat que “aquesta celebració atípica volem que estiga carregada de simbolisme i es convertisca en una mostra de gratitud i solidaritat amb tots els que ens estan ajudant durant la crisi sanitària, que supose una mostra de suport a totes les persones afectades pel coronavirus i a aquells que estan patint pèrdues econòmiques a conseqüència de les dràstiques mesures adoptades davant la pandèmia”. “Aplaudim als nostres herois quotidians, a tots els professionals que s’estan preocupant de nosaltres i de tot el que necessitem en aquesta situació d’emergència”, ha indicat.

D’altra banda, la regidora de Festes, Mariola Galiana, ha animat a la ciutadania a lluir els seus millors gal·les, així com a ser creatius i confeccionar des de les seues llars les palmes amb tocs de creativitat. “Junts i units superarem aquesta adversitat”, ha assenyalat.

A més, l’Ajuntament i Grup Antón Comunicación han posat en marxa la campanya “Setmana Santa als balcons d’Elx”. Segons ha explicat Miriam Pastor, responsable de Projectes de l’empresa publicitària, “aquesta campanya consisteix en una sèrie de peces audiovisuals per a la seua difusió en diferents mitjans de la localitat i en les xarxes socials amb l’objectiu d’animar a la ciutadania a participar”. Les fotos i vídeos de l’esdeveniment, sens dubte històric, podran compartir-se a través de Twitter, Facebook o Instagram amb l’etiqueta #PalmasparaElche i #DomingoRamosElche. “D’aquesta manera encara que no estiguem físicament units podrem compartir les nostres vivències”, ha conclòs Pastor.