La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar de nou a la Direcció Territorial de Cultura i Patrimoni poder procedir com més prompte millor al cobriment de les restes arqueològiques de l’entorn del Mercat Central.

L’objectiu de l’Equip de Govern és que la zona recobre com més prompte millor la normalitat, ja que l’actual clos està perjudicant comerciants i veïns.

Arabid ha recordat que aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament realitza aquesta petició a la Direcció General de Cultura i Patrimoni. “La primera petició es va rebutjar per un problema de forma, però fins i tot la Direcció General de Cultura destacava en la seua resolució la necessitat de cobriment de les restes”. “Això unit al fet que no es parla de cap defecte en el projecte de cobriment presentat pels tècnics municipals i al fet que ja hi ha obert un procediment per a rescindir el contracte amb Aparcisa (que solucionaria l’esmentat defecte de forma) ens porta a l’Ajuntament a demanar a la Direcció Territorial l’autorització per al cobriment immediat de les restes arqueològiques”, ha indicat Arabid.

L’edil ha sentenciat que “es tracta d’una actuació molt urgent, ja que l’estat de l’entorn del Mercat Central perjudica veïns i comerciants de la zona. Demanem que ens autoritzen a dur a terme el cobriment de les restes, ja que les condicions han variat molt des que es va dur a terme la petició inicial i el defecte de forma al·ludit ja no es produeix”.

Arabid confia que l’autorització de Cultura serà ràpida ja que “el procediment està tramitat pràcticament íntegrament. És a dir, si no s’haguera produït aqueix defecte de forma, el projecte formal de cobriment estaria autoritzat, ja que compta amb el beneplàcit dels tècnics de conselleria”.