L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Cultura, Marga Antón, han visitat aquest dimarts les excavacions arqueològiques de la Alcudia, després de diversos mesos suspeses a causa de la pandèmia de la covid-19. La Universitat d’Alacant (UA) va activar els tres projectes del jaciment el passat 15 de juny coincidint amb la finalitat d’estat d’alarma.

L’Ajuntament d’Elx ha col·laborat en les tres campanyes d’enguany, juntament amb la UA i la Fundació Universitària La Alcudia, amb una aportació de 15.000 euros. El primer dels projectes a posar-se en marxa ha sigut Domus-La Alcudia. Viure en Illici. En la visita al jaciment també han sigut presents la directora de les excavacions i la catedràtica d’Arqueologia de la UA, Sonia Gutiérrez; el director de la Fundació La Alcudia, Alejandro Ramos, el vicerector d’Investigació i Transferència del Coneixement, Rafael Muñoz; el gerent Rafael Pla així com els tècnics i peons del projecte.

“Estem satisfets de formar part de la Fundació La Alcudia i col·laborar amb la UA en un projecte tan interessant des del punt de vista històric i arqueològic”, ha assenyalat González, qui ha destacat que “la voluntat municipal és continuar secundant i cooperant en iniciatives tan rellevants com aquesta per al coneixement del nostre passat”.

Per part seua, Gutiérrez ha recalcat que la campanya es prolongarà fins al 3 de juliol i ha recordat que aquest projecte va iniciar la seua quarta fase d’excavacions el passat 2 de març, però va caldre suspendre-ho temporalment per a garantir la seguretat de tots els membres de l’equip. Així mateix, la catedràtica d’Arqueologia ha assenyalat que “estem treballant en un sector on nostre objectiu és obtindre una llarga seqüència d’ocupació contrastada i moderna del jaciment. De moment, tenim una seqüència ininterrompuda des del segle XX i estem molt contents”.

Hui, 1 de juliol, començaran les excavacions en les Termes Orientals Illici i al setembre es desenvoluparan els treballs en la zona on es va trobar la Dama d’Elx.