L’Ajuntament d’Elx i la Diputació impulsaran la construcció d’un auditori amb capacitat per a 1.200 places, segons han informat aquest matí l’alcalde il·licità, Carlos González, i el president de la Institució, César Sánchez, després de l’entrevista que han mantingut en el palau provincial d’Alacant, en la qual també ha estat present el vicepresident, Carlos Castillo.

El cost de l’operació serà sufragat per la Diputació i l’Ajuntament cedirà els terrenys. Per a dur a terme el projecte es crearà una mesa tècnica formada per representants de totes dues administracions i hi haurà un concurs internacional d’idees que comptarà amb un pressupost d’uns 200.000 euros. La decisió última es prendrà després d’un procés participatiu dels veïns d’Elx.

“Volem que tinga capacitat per a 1.200 persones i que done resposta a totes les necessitats que té Elx, una ciutat puixant, que lidera econòmicament el conjunt del Llevant espanyol, i el farem pagant el cent per cent de la inversió des de la Diputació. Volem que siga gestionat per una Fundació, igual que el ADDA Alacant, i fer un procés participatiu en el qual hi haja inicialment un concurs internacional d’idees i en el qual un jurat puga seleccionar unes obres determinades que després se sotmeten a la voluntat popular dels ciutadans d’Elx perquè són els qui han de decidir com ha de ser aquest importantíssim projecte que, com em deia l’alcalde, ha de ser transformador i de posicionament internacional de la ciutat d’Elx”, ha assenyalat el president de la Diputació.

“Treballarem en una mesa tècnica que es configurarà en els pròxims dies entre la Diputació i l’Ajuntament. Hi ha un primer pas, que és la cessió del sòl per part de l’Ajuntament a la Diputació, i posteriorment es dotarà pressupostàriament aqueix concurs internacional d’idees per al qual tenim una estimació aproximada d’uns 200.000 euros. A partir d’aqueix moment hi haurà un moviment de no retorn, la Diputació ja haurà fet un pas per a posar en marxa la inversió més important de la seua història a Elx”, ha expressat César Sánchez.

Cooperació

“He de qualificar aquesta reunió com molt positiva i fructífera per a la cooperació entre l’Ajuntament d’Elx i la Diputació Provincial. Hem avançat en una idea comuna en la qual ja treballàvem des de fa uns mesos, que la Diputació duga a terme a Elx una gran inversió dirigida a la construcció d’un Auditori Provincial”, ha manifestat l’alcalde il·licità.

“Es tracta d’un auditori que ha de tindre capacitat per a mobilitzar el talent d’equips d’arquitectes i que servisca per a implicar els il·licitans en la concreció i definició del projecte a través d’un procés participatiu. Un auditori que ens posicione com una de les ciutats de la província i de la Comunitat Valenciana amb capacitat per a albergar esdeveniments culturals i congressuals de gran grandària i que es convertisca en un element que posicione la ciutat en l’àmbit nacional i internacional i que siga dinamitzador de l’activitat cultural i econòmica”, ha dit González.

“Hui hem fet el primer pas perquè la Diputació materialitze aqueixa gran inversió en el municipi. A partir d’ara continuarem treballant per a donar-li forma i concretar al llarg dels pròxims mesos un projecte de gran interés per a la província d’Alacant i, per descomptat, per al municipi d’Elx”, ha manifestat González.