La regidora de Cultura, Marga Antón, ha anunciat hui que la setmana que ve tornen a obrir al públic els museus d’Elx complint les mesures marcades per les autoritats sanitàries a conseqüència de la pandèmia de la Covid 19.

A més, la Junta de Govern Local ha acordat hui la gratuïtat de l’entrada a tots els museus durant, almenys, el període estival.

Marga Antón ha anunciat que el dilluns obrirà les seues portes el MAHE i el dimarts ho faran la resta de museus.

Tal com ha explicat la regidora ha indicat que tal com reconeix la UNESCO, els museus són “elements centrals de la capacitat de resiliència dels individus i les comunitats després d’esdeveniments traumàtics, com a guerres, desastres naturals o epidèmies. Els museus són i han de continuar sent un espai fonamental d’inclusió social i de cohesió identitària, educant en valors de respecte, tolerància i cooperació. Per això, els museus passen a exercir, ara més que mai, un rol primordial per a tota la ciutadania”.

La regidora explica que la decisió d’aprovar la gratuïtat temporal dels museus obeeix al fet que “són una bona eina per a dinamitzar el turisme local i afavorir l’accés a la cultura amb independència del valor econòmic adquisitiu de la ciutadania”.