La regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, ha donat a conéixer les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Activitats amb les quals l’Equip de Govern vol expressar el seu compromís en la lluita per la igualtat real entre homes i dones.

Es tracta d’una multitud d’activitats vàries i dirigides a tots els públics que es prolongaran fins al mes d’abril.

De totes aquestes activitats es va adonar en el Consell Municipal de la Dona celebrat dimarts passat.

Per a hui dijous està previst la col·locació d’una pancarta commemorativa del Dia Internacional de la dona en la façana de l’Ajuntament i posteriorment tindrà lloc la lectura del manifest en la Plaça del Congrés Eucarístic a les 11.30 hores.

El divendres, 8 de març, es paralitzen les activitats amb motiu de la vaga feminista.

Les activitats es reprenen el 9 de març amb el “Femin festival” que tindrà lloc a partir de les 20 hores en la Plaça de Baix. Un festival que busca visibilitzar els grups artístics de dones.

També el dissabte la sala La llotja acull l’obra “Ulls negres” de Malkoa Teatre.

MÉS ACTIVITATS

Altra de les activitats previstes és la IV Mostra de Curtmetratges per a la Igualtat “Casa de la Dóna”. En aquests moments està en marxa el procés de formació i edició dels vídeos, activitat que acabarà a la fi d’abril, amb la presentació dels treballs. Enguany els xics i xiques inscrites són de l’IES Tirant lo Blanc.

També està en marxa l’IV Certamen Literari per a la Igualtat “Casa de la Dóna” l’objecte de la qual és premiar les obres literàries presentades sobre la temàtica d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones, en les següents modalitats: Premi de narrativa en valencià i premi de narrativa en castellà.

Poden participar homes i dones, independentment de la seua nacionalitat i lloc de residència, enviant una única obra i s’estableixen tres categories:

Infantil (fins a 12 anys) Juvenil (de 13 a 17 anys) i Adults (de 18 anys d’ara endavant).

Està obert el termini que finalitza el 5 d’abril, per a presentar els treballs totes aquelles persones que desitgen participar en aquest certamen.

Una altra iniciativa és la convocatòria del Segell distintiu Empresa Conciliadora 2019. L’objecte d’aquesta iniciativa és reconéixer, estimular i fomentar activitats encaminades a una millora de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, dins del teixit empresarial de la ciutat d’Elx, així com incentivar la posada en marxa d’aquestes mesures en la gestió dels recursos humans de les empreses .

La present convocatòria consisteix en la concessió d’un segell distintiu “Empresa Conciliadora” Ajuntament d’Elx, per a qualsevol modalitat d’empresa, i d’acord amb les següents categories per criteri de nombre de persones treballadores.

En el Consell Municipal de la Dona també s’ha adonat de la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats i associacions de dones del terme municipal d’Elx. La present convocatòria té per objecte establir les bases que regiran la concessió de subvencions per part de l’Ajuntament d’Elx, mitjançant el règim de concurrència competitiva, a Associacions de Dones i Entitats d’interés social i sense ànim de lucre, per a la realització de programes per a l’enfortiment i consolidació del moviment associatiu de dones i promoció de la Igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el municipi d’Elx.

Import assignat per a 2019 és de 15.000 euros.

Els dies 4,5 i 6 d’abril la Regidoria d’Igualtat en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández, organitza l’I Congrés Internacional sobre masculinitats i igualtat: A la recerca de bones pràctiques de masculinitats igualitàries des de l’àmbit de la universitat.

El Centre de Congressos “CIUTAT D’ELX” acollirà a l’abril la Trobada d’Homes per la Igualtat d’Elx un esdeveniment que pretén generar un espai formatiu que servisca de reflexió i trobada d’homes amb sensibilitat igualitària.

El Centre de Cultura L’Escorxador acull els dies 10, 15, 17, 23 i 24 d’abril 2019, de 16:30h-20.30 el curs: “Igualtat de gènere i feminisme(s) en l’actualitat: Propostes per a la Ciutadania”.

L’objectiu és facilitar els coneixements essencials en matèria d’igualtat de gènere per a aconseguir en la pràctica quotidiana la igualtat real entre dones i homes. També aportar les claus, instruments i conceptes que possibiliten la implementació de mesures, programes i projectes en pro de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. El tercer objectiu és conéixer les bases de comportaments i idees sobre relacions desigualitarias entre els sexes en el nostre entorn social per a poder oferir una educació que busque la igualtat efectiva entre dones i homes, i permeta noves formes de feminitat i de masculinitat no sexistes.

SEGUEIXEN LES RUTES RUTES LILA

Les Rutes Lila segueixen avant. Així el 21 de març tindrà lloc en la Zona Carrús-Toscar. Amb aquestes rutes es vol visibilitzar i rememorar els noms de les dones il·licitanes i altres dones, que han destacat per la seua professió o la seua fer al nostre país i donen nom a carrers d’Elx en diferents barris. Dones que han destacat en els processos de desenvolupament social, econòmic i cultural i polític de les ciutats.

Les següents rutes seran:

28 de març (Zona Carrús-Casablanca) Eixida Centre Social Victoria Kent 10:00h.

4 d’abril (Zona Plá-Centre), eixida des de la Plaça Salvador Allèn

11 d’abril (zona Altabix-Ciutat Esportiva), Eixida a les 10:00h. Des del Col·legi Clara Campoamor.

11 d’abril (Altabix-Travalón), eixida d les 15:30h. Des de Rotonda enfront del Barri Sant Antón.

El 6 d’abril se celebrarà la segona jornada de la campanya “Igualtat de la Dona en l’Esport”, en aquest cas amb l’exhibició del Club Handbol Femení Mustang. Tindrà lloc una exhibició de l’esport de l’handbol, estaran acompanyades també per les jugadores de voleibol del Magranes Elx de Superliga.

Amb aquestes accions, la qual cosa es pretén també que es reflectisca en els mitjans de comunicació una imatge positiva de les dones en l’esport i al mateix temps animar a patrocinadors perquè donen suport a l’esport femení. Així com animar a la ciutadania a gaudir de tot l’esport femení que es ve desenvolupant a la ciutat.

En la pedania de Valverde se celebrarà el Taller:#HerStory. Relats de Dones per a així registrar, documentar i contar històries de dones a través del relat de les seues vivències.

Una altra de les iniciatives són les xarrades de Sensibilització en Igualtat i/o prevenció de la violència de gènere en diferents entitats:

I.E.S. Monserrat Roig. Taller per a sensibilitzar contra la violència de gènere en l’adolescència. 11 de març.

I.E.S. Monserrat Roig.    Taller per a previndre contra la violència de gènere en l’adolescència. 15 de març.

AFA CEIP Sant Antoni, La Foia “Violències Masclistes”.

14 de març.

Centre d’Estudis Luis Vives. Xarrada sobre Igualtat dirigida a la plantilla. 27 de març.

Centre d’Estudis English World Center. Xarrada sobre Igualtat dirigida a la plantilla. 5 d’abril.

C.E.I.P. Sanchís Guarner. Taller per a sensibilitzar contra la violència de gènere en la preadolescencia. 15 d’abril

C.E.I.P. Sanchís Guarner. Taller per a previndre contra la violència de gènere en la preadolescencia. 17 d’abril.

CCENTRO OCUPACIONAL Altabix, 12 de març, Taller de Prevenció.