Un recorregut interactiu de les festes el dia del Pregó, una gala en agraïment als quals fan la Nit de l’Albá possible o una mascletá vertical. Aquestes són algunes de les novetats que presenta el programa de les Festes d’Agost. Així ho han explicat l’edil de Festes, José Pérez, i l’edil de Comerç, Héctor Díez.

“Les festes estan a prop i ja s’ha començat a instal·lar les estructures i estesa de cables per a la il·luminació, la col·locació dels arcs es realitzara a partir de matí, 25 de juliol i finalitzarà sobre el 2 d’agost, quedant solament les Portaladas”, ha explicat l’edil de Festes.

Concretament, es van a col·locar més de 90 arcs i tres grans portaladas, així com 150 banderoles. L’import del contracte és de 29.800 euros.

L’horari d’enllumenat és el dia 7 d’agost de 21 hores a 2 hores. Els dies 8, 9 i 12 d’agost de 20.30 hores a 5 hores. El dia 10 d’agost de 20.30 hores a 5 hores. El dia 11 d’agost de 21 hores a 6 hores. El dia 13 d’agost l’encès serà a les 21 hores, però s’apagarà per a la Nit de l’Albà i després es tornarà a encendre a les 00.05 hores fins a les 3 hores. El dia 14, de 20.30 hores a 6.30 hores. Finalment, el dia 15 d’agost de 20.30 hores a 6.30 hores.

Quant al programa de festes, el mateix conté algunes novetats destacables. “El dia 3 d’Agost i per primera vegada se celebrarà una Gala d’homenatge a totes aqueixes persones i empreses que col·laboren desinteressadament amb el poble d’Elx, patrocinant el llançament de Palmeres el dia 13 d’Agost, preservant així una tradició molt nostra. Després de la campanya de suport a la Nit de l’Alba, hem aconseguit llançar unes 250 palmeres aqueixa nit”, ha assenyalat l’edil de Festes. Aquesta gala se celebrarà en el Palau de Altamira a partir de les 20.30 hores.

Una altra novetat és la mascletá vertical que es realitzarà en els voltants del Martínez Valero el dia 5 d’agost a les 22 hores.

Després del pregó a càrrec de la periodista, Mónica Carrillo, es desenvoluparà en la Plaça Baix un espectacle de Luz i Color amb sorpreses incorporades, com el desenvolupament per primera vegada en festes d’agost d’un Muppingg que la seua la temàtica serà una al·legoria a les festes de la nostra ciutat”, ha assenyalat Pepe Pérez.

Així mateix, la Entraeta de Moros i Cristians enguany es desenvoluparà abans del pregó i no després, com era habitual. S’han editat 35.000 exemplars del programa de festes.

Engalonament de carrers

L’edil de Comerços, Héctor, Díez, ha presentat l’engalonament que es va a fer dels carrers del centre històric de la ciutat durant les festes.

Enguany seguim amb una iniciativa que comencem l’any passat, l’adorn dels carrers propers a la Basilica de Santa Maria, les mateixes seran Bisbe Tormo, Trinquet, Sant Pere, Replacetade la Fregasa, Alvarado, Troneta Hospital., Sant Jaime Ereta, Glorieta, en col·laboració amb la Concejalia de Foment Econòmic i la AFMYC en el carrer Trinquet. Els motius seran variats i relacionats amb les festes d’Elx. El carrer Trinquet amb els emblemes de totes les comparses Il·licitanes, Troneta, Hospital Glorieta etc amb temes relacionats amb el Palmerar, la Dama i la pólvora i els carrers propers al Misteri amb cartells del mateix de diversos anys”, ha assenyalat l’edil de Comerç.