L’Ajuntament ha presentat la II edició del concurs de relats i pintura ‘Records d’Estiu’, que pretén afavorir la creativitat dels majors. Tal com ha anunciat la regidora de l’àrea, Puri Vives, hi haurà dues modalitats: artística i relat, mentre que els requisits per a participar són tindre més de 60 anys i estar empadronats a Elx.

«Aquesta és una eina fonamental per a comunicar i demostrar les habilitats i coneixements que alberguen els nostres majors després de tants anys d’experiències i vivències», ha assegurat Vives, qui ha afegit que «amb aquesta mena d’activitats continuem apostant per un oci actiu i saludable, a través d’una activitat artística, que és el que malbaraten els nostres majors, molt d’art».

El concurs es desenvoluparà sota dues modalitats: artística (pintura) i relat (literatura). Tal com ha anunciat Vives, en la primera modalitat s’admetrà qualsevol tipus de tècnica pictòrica original plasmada en un llenç de grandària A3 (297×420 mm) i no ha d’haver sigut guardonada en altres certàmens; mentre que els relats podran ser escrits en valencià o castellà, l’extensió serà d’entre 1.000 i 1.500 paraules i no han d’estar publicades en cap mitjà o suport com pot ser el paper, blogs, publicacions electròniques, etc.

La regidora ha emfatitzat en què cada participant només pot presentar una obra en cadascuna de les modalitats del concurs i el termini de presentació de candidatures s’obrirà del 22 de juliol al 10 de setembre, tots dos inclusivament. Així mateix, s’establirà un premi per a cadascuna de les disciplines que estarà valorat en 300 euros cadascun i la fallada del concurs es donarà a conéixer el mes d’octubre amb motiu del Mes del Major.

«Les persones interessades han de presentar una instància a través del registre general de l’Ajuntament o en qualsevol de les OMAC, acompanyant l’obra que es presenta a concurs juntament amb una declaració responsable», ha indicat la regidora, qui ha afegit que, «tots els detalls de la convocatòria i la documentació necessària estaran publicats en la web municipal en l’apartat de Política de Majors”.

Vives ha animat a tots els majors al fet que participen en el concurs, ja que el que es pretén és que passen una estona agradable. A més, ha indicat que es pot sol·licitar qualsevol tipus d’informació a través de la Regidoria de Política de Majors, en el telèfon 966 658 263 o en el correu mayores@elche.es.