L’edil de Festes, José Pérez, juntament amb el president de la Societat Venida de la Virgen, José María Sabuco, han presentat la programació de les festes de la Vinguda de la Verge i els cartells anunciadors.

La programació va donar començament la passada setmana amb la presentació dels nous càrrecs i la revista Soc per a Elig.

Així mateix, el 26 de desembre es realitzarà el pregó de festes a càrrec del bisbe de la Diòcesi de Menorca, Francisco Conesa. Seguidament, serà l’actuació del Cor Rabinos i del Cor d’Heralds.

El dijous 27 de desembre serà el “Dia de l’il·licità Absent”. A les 9.30 hores serà la recepció als Il·licitans Absents en la Basílica de Santa María. A les 10 hores serà la santa missa en la basílica en memòria dels il·licitans morts. Al seu terme, ofrena de flors a la Verge de l’Asunción. A les 11 hores serà el Cercaviles dels Cabezudos amb la colla de “dolçaina i tamborí”. A les 11.30 hores serà la recepció en el Saló de Plens de l’Ajuntament per l’alcalde.

El divendres 28 de desembre de 5 a 6.30 hores del matí eixiran autobusos gratuïts al Tamarit des de la porta del MAHE i des de Portes Colorides. A les 7 hores en la platja del Tamarit es durà a terme la representació de la troballa de l’arca amb la imatge de la Verge de l’Asunción pel guardacostes Francesc Cantó. Seguidament es durà a terme el romiatge fins a Elx.

A les 15 hores es realitzarà la carrera de Cantó i després el romiatge per a traslladar la imatge de la Verge a la Basílica de Santa María.

El dissabte 29 de desembre a les 11 hores es farà el tret d’una traca aèria pel recorregut de la processó, i a les 19 hores en el Gran Teatre es representarà l’obra Soc per a Elig. 1370. El preu de l’entrada és de 3 euros que es destinarà a AFAE.

Finalment, el diumenge 30 de desembre a les 20 hores es llançarà la palmera fi de festes des de la torre de Santa María.