L’Ajuntament d’Elx està duent a terme la restauració de la ruta del Palmerar. Un entorn que s’ha anat deteriorant amb el pas del temps i que des de l’equip de govern han revitalitzat per a posar aquest passeig al servei dels ciutadans i dels visitants una vegada que es restablisca l’activitat turística a la ciutat. Actualment s’ha actuat sobre una superfície de 5.000 m² i s’ha renovat el paviment del caminal amb un material antilliscant que s’integra perfectament en l’entorn.

“Aquesta iniciativa, que és enormement emblemàtica, conté una profunda càrrega simbòlica perquè es desenvolupa en el cor d’aquest enclavament que posseeix un indubtable valor cultural i turístic”, ha assenyalat l’alcalde, Carlos González, que al costat del regidor de Manteniment i Modernització de l’espai públic, Héctor Díez, i tècnics municipals han visitat aquest matí les obres d’aquesta actuació que ha suposat una inversió d’aproximadament 250.000 euros.

Els treballs han sigut subvencionats pel Ministeri de Cultura amb 42.000 euros i han consistit en la poda de 10.000 palmeres situades en els horts de Baix, la Rogeta, dels Ponts i del Sol, i en la millora de la il·luminació. A més, es preveu la renovació de la senyalització vertical informativa de la ruta.

El regidor il·licità ha recordat que aquesta ruta, que es va posar en marxa fa més de 20 anys, compleix a més amb una funció ambiental amb la connexió dels principals horts urbans.

Així mateix, González ha assegurat que “està actuació és molt necessària en un moment com l’actual en el qual els ciutadans han recuperat l’interés per caminar i recórrer espais naturals a conseqüència de la pandèmia”. Així mateix, ha incidit en la importància de la col·laboració de la població en el respecte i cura al medi ambient per a conservar i protegir el patrimoni.