L’adequació de la Torre de l’Homenatge del Palau de Altamira per a acollir la Dama d’Elx està en la seua recta final i acabarà a principis del pròxim mes de febrer, segons ha explicat aquest matí l’alcalde il·licità, Carlos González, durant una visita a les obres acompanyat de la regidora de Cultura, Patricia Macía, i del director del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), Miguel López.

La inversió contemplada en aquest projecte supera els 40.000 euros i es destina fonamentalment a la renovació del paviment, millores d’accessibilitat i incorporació de noves tecnologies i de sistemes d’aprofitament didàctic.

“Aquestes obres van ser adjudicades i iniciades el mes de setembre passat amb un valor aproximat de 40.000 euros. L’actuació consisteix fonamentalment a dur a terme una adequació de la Torre de l’Homenatge, en la qual s’ha substituït el paviment i intervingut a l’entorn de la mateixa per a fer-la més accessible, implantar noves tecnologies i enriquir el discurs i la presència de la Dama”, ha assenyalat Carlos González.

“La incorporació de les noves tecnologies, a part de la contextualització de la Dama mitjançant diverses tablet, suposarà la projecció d’un vídeo mapping que permetrà reproduir la policromia original de la peça sobre el propi bust. Al mateix temps hi haurà elements que afavoriran la relació del discurs expositiu de la Dama amb els escolars il·licitans. En definitiva, estem fent aquests treballs per a fer la torre més accessible i l’exposició més comprensible, enriquida amb documents inèdits de gran valor històric i amb les noves tecnologies”, ha assenyalat el regidor il·licità.

Sobre les previsions per a les pròximes dates, González ha manifestat que “esperem que l’adequació estiga llesta a principis del pròxim mes de febrer; a curt termini està prevista una reunió de la comissió bilateral que formem la Generalitat i l’Ajuntament i una altra amb el ministeri de Cultura en les quals avançar i concretar els terminis de cessió de la Dama”.