L’Ajuntament d’Ibi va procedir dimarts passat a la inauguració i presentació de l’Aula de Cultura de la Universitat d’Alacant en el Centre Cultural Salvador Miró, a la qual van assistir Carles Cortés Orts, vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA; M.ª José Herrero Alpañés, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Ibi; Mar Iglesias García, directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística; Nuria Guillem Torres, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi, així com altres membres de la Corporació Municipal i un nodrit grup de professors, coordinadors i treballadors de la UA.

Es tracta d’un conveni signat entre Ajuntament d’Ibi i Universitat d’Alacant mitjançant el qual s’estableix de manera permanent una Aula de Cultura pertanyent a l’entitat universitària per a la realització de cursos, seminaris i totes aquelles activitats pròpies d’una aula universitària, en coordinació amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi.

Carles Cortés va destacar que “la universitat d’Alacant sempre ha estat present a Ibi. Compta amb un Museu de la Biodiversitat i també amb l’Estació Biològica de Torretes. El pas que hui fem demostra que des de la UA creiem a la ciutat i a la comarca a través de la nova aula universitària que aportarà tota l’oferta de la nostra universitat a partir d’ara també a Ibi”.

Rafael Serralta, per part seua, no va poder assistir a l’acte però sí que va deixar constància d’unes paraules que va dir a través de M.ª José Herrero en les quals posava en relleu la satisfacció de poder comptar amb espais que oferisquen a la ciutadania cultura, formació i una educació de qualitat. Assegurava estar segur del bon acolliment que l’aula universitària tindrà en la localitat, i que les relacions amb la UA seguiran en augment perquè la col·laboració és grata i molt fructífera.

Després del descobriment de la placa per part del vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, Carles Cortés, i la regidor delegada de l’àrea d’Educació, Nuria Guillem, va tindre lloc en el centre cultural un espectacle de dansa, “Cementeri de flors”, a càrrec de l’Aula de Dansa Contemporània de la Universitat d’Alacant.