L’àrea d’Inclusió Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi organitza les II Jornades d’Art Obert, en col·laboració amb l’Associació Artística de la Vall del Joguet ENGAFAT i altres associacions amb finalitats socials i culturals com AFEM (Associació de Malalts Mentals de la Foia de Castalla), ACODIP (Associació Comarcal de Persones amb Discapacitat Intel·lectual), ADIBI (Associació de Malalties Estranyes d’Ibi), AFA Ibi (Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Ibi), Cineclub Layndon, Associació de Dones Mariana Pineda, Associació Somriu i l’Associació LGTBI Diversitat.

Del 19 al 27 de desembre, les jornades consistiran en diverses accions culturals i socials que pretenen promocionar l’art al carrer, per a difondre les diferents formes i expressions que hi ha i donar a conéixer accions culturals que s’estan desenvolupant en la localitat.

El projecte Finestres Obertes, que es desenvoluparà al carrer del 19 al 23 de desembre, és el segon any que es realitza i consisteix en la pintura de murals en finestres i portes tapiades del barri antic. Després de l’èxit del passat any amb pintures realitzades per associats de Engafat i coaboradores, enguany es realitzaran de la mà d’artistes de l’associació artística al costat d’usuaris d’associacions socials de la localitat, per la qual cosa tindran doble fi i doble missatge, i aconseguiran que el centre històric respire més cultura i color.

El 26 de desembre, en col·laboració amb el Cineclub Layndon, a les 20.30 h a la sala de projeccions del Teatre Riu, es projectaran curts per la diversitat; i el divendres 27 de desembre, s’ha organitzat una Taula Redona sobre Art Dissident en la qual participarà David Sardaña amb “Draconiana. El gènere a través de la fotografia i dansa; Bea Martínez i Pilar Chamorro amb “Art i Teràpia”; María Tauste amb “Salut mental 16mm” i Sofía Albero amb la “La mirada feminista en l’art”. A més, Engafat presentarà el seu Momeht Fanzine nº6 que ha realitzat juntament amb AFEM.

Mª José Herrero, tinent d’alcalde d’àrea, declara que “ens encantaria que les jornades foren molt participatives, totes les associacions implicades estan molt il·lusionades amb el projecte i seria bonic que la labor que realitzaran i el seu missatge tinguera la màxima acceptació possible. És important donar a conéixer la diversitat que vivim en tots els àmbits de la nostra vida i aquest és una manera fantàstica que es veja i, al seu torn, de donar aqueix important toc cultural i artístic a la localitat”.