El Museu de la Biodiversitat és un dels atractius mediambientals, turístics i culturals de la localitat, per la qual cosa disposa d’un ampli programa d’activitats dirigides a tota mena de públics. Per a aquest any 2020, l’Ajuntament d’Ibi ha rebut una subvenció de 5.000 euros que serà destinada a l’organització d’activitats en el Museu amb caràcter cultural, musical i escènic.

La subvenció anirà destinada, en concret, al desenvolupament de l’Exposició “Fibres Vegetals: Patri-monio Natural i Cultural. Espart i Palla” i a les Jornades que, amb motiu de l’actual situació sanitària, el Museu s’ha vist obligat a ajornar i que es tenen previst realitzar els dies 24, 25 i 26 de setembre, dedicades a la promoció i conservació dels treballs artesanals de les fi-bras vegetals a través del Projecte el “Taller de l’Experiència”. Un projecte amb el qual es pre-tende conservar el coneixement tradicional sobre les fibres vegetals, els oficis perduts associats a elles i els recursos naturals existents en el territori, tot això orientat a recupe-rar la pèrdua de patrimoni natural i cultural de les fibres vegetals, matèria primera utilitzada tradicionalment en la nostra vida diària (agricultura, folklore, ús domèstic, industrial), mitjançant xarxes i experimentació conjunta dels diferents actors implicats en el territori.

Altres accions objecte de la subvenció seran els contacontes organitzats pel Museu per a tota la família, sota el lema “Descobreix la Biodiversitat a través dels contes”. Concretament, “Teatre i contes a l’altre costat de la parcel·la. Contes de dos caps», a càrrec de Va de Contes i “Paraules del món”, a càrrec d’Alberto Celdrán. Aquest últim tindrà lloc el pròxim 11 de juliol a les 11.00 h, en el Museu de la Biodiversitat, amb aforament limitat. A més, el Museu aprofitarà la subvenció per a editar nous fullets sobre les col·leccions expositives.