El regidor de Patrimoni Històric, Rafael Almagro, ha informat hui dimecres sobre el recent descobriment de diverses estructures medievals, entre les quals es troben restes del llenç de la muralla del recinte fortificat de la Ciutat Medieval d’Oriola, així com diverses estructures d’habitatges de l’època.

Aquestes troballes s’han produït al Carrer Hospital a l’altura de la cantonada amb el Carrer Ros després de la realització d’una rasa en el marc de les obres de soterrament de les línies de mitjana tensió per a així eliminar les torres que discorren per la falda de la Serra de San Miguel.

“Tota obra que es duga a terme en el Centre històric ha de comptar amb un servei de seguiment arqueològic que supervise les actuacions. Des de la Regidoria de Patrimoni Històric es presumia que en aqueixa zona del Carrer Hospital podria haver-hi en el subsòl restes de la muralla que va des de la Torre de Embergoñes fins al Santuari de Monserrate”, ha explicat Almagro.

Es tracta de diverses estructures d’habitatges intramurs d’èpoques posteriors, així com restes de llenç de la muralla medieval islàmica que comprén una amplària de 2,90 metres, de tapial de formigó de calç amb alguns mechinales a la vista i que es pot apreciar en la rasa oberta de 50 metres.

En aquest sentit, fa uns mesos ja van aparéixer restes de la mateixa muralla fortificada al Carrer Saint Lucia, que, al costat dels recentment trobats s’han documentat, fotografiat i georreferenciado per a complementar els treballs del Pla Director del Castell i Muralles que ja tenia dibuixat la traça de la muralla a la ciutat com a suposats, al no estar documentats anteriorment.

Tal com ha manifestat Immaculada Reina, representant de Alebus Patrimoni Històric, “aquests dies hem estat delimitant bé totes les estructures per a poder confirmar que ens trobàvem davant la muralla i una vegada documentats es taparan i protegir per a poder continuar amb les obres”.

Així mateix, es continuarà fent seguiment per la via del georadar per a conéixer exactament com continua aquest descobriment patrimonial. “Comencem l’any polític amb moltes altres actuacions com l’aqüeducte del Escorratel, Les Sénies, el Castell, entre tantes altres que duem a terme on ara sumem aquesta per a conéixer més sobre el llenç d’aquesta muralla”, ha conclòs l’edil.