L’Ajuntament d’Elx continua amb el suport als joves directors de cinema a través de la ‘XXIII Mostra de Cinema Jove d’Elx”. La regidora de Joventut, Marga Antón, ha presentat la vint-i-tresena edició de la mostra.

Enguany se celebrarà entre els dies 11 i 14 de maig, sent el 15 de maig el lliurament de premis. Podrà participar qualsevol curtmetratge realitzat per joves d’entre 14 i 30 anys amb residència legal a Espanya. El termini d’inscripció s’obrirà en els pròxims dies, finalitzarà el 15 d’abril i les sol·licituds es presentaran a través de la seu electrònica de l’ajuntament.

Les obres presentades han de ser originals i produïdes després de l’1 de gener de 2019, amb una duració màxima de 15 minuts, amb els crèdits inclosos. El tema serà lliure, es valoraran tant obres de ficció com de no ficció i solo s’acceptarà una obra per director o directora.

Com a novetat, enguany s’ha desdoblegat el premi al millor curt realitzat per joves, dividint-lo per edats i s’ha afegit un esment especial als valors socials.

La mostra compta amb diferents guardons com el premi al millor curt realitzat per joves de 19 a 30 anys dotat amb 1.000 euros, el premi al millor curt fet per joves de 14 a 18 anys valorat en 700 euros o el premi ‘Ciutat D’Elx’ estimat en 500 euros. Aquest últim premi té requisits específics, es concedirà sempre que el director o la directora haja nascut o residisca a Elx o un altre municipi de la comarca del Baix Vinalopó o estiga cursant el Grau en Comunicació Audiovisual en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. A més del premi en metàl·lic, el curtmetratge guardonat amb aquest reconeixement accedirà al 44 Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, que se celebrarà al juliol d’enguany.

A més dels premis ja esmentats també es concediran esments especials a la millor direcció, a la millor actriu, al millor actor, al millor guió original, al millor curtmetratge en valencià i als valors socials, tots ells tindran un premi de 300 euros.

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha afirmat que “continuem apostant pel talent dels nostres joves a l’hora de realitzar curtmetratges” i ha afegit que “és una bona oportunitat guanyar la possibilitat de participar en el festival de cinema independent perquè és un trampolí que dóna molta visibilitat a directors i directores que estan començant o que ja tenen una certa trajectòria”.