L’Ajuntament d’Elx i Aigües d’Elx han creat un club d’amics del Clot de Galvany denominat Clot Fan Club, amb la finalitat de fomentar i conscienciar sobre l’educació ambiental, la sostenibilitat de l’entorn i la protecció de l’ecosistema, segons han explicat aquest matí el regidor en l’Aula de la Naturalesa del paratge natural municipal el regidor de Medi ambient, Antonio García, i el gerent de l’empresa mixta, Javier Prieto.

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en el punt d’informació del Clot o en la web http://clotdegalvany.es/clot-fan-club/. Els socis rebran una carta de benvinguda, el decàleg de bones pràctiques, una motxilla i una xapa identificativa com a membres del club. Així mateix, podran participar d’una manera més activa en el paratge aportant suggeriments per un canal obert a aquest efecte, rebran per correu electrònic un butlletí mensual amb informació sobre activitats, dades biològiques i altres aspectes relavantes d’aquest espai natural i podran participar en activitats especials per als membres del club.

“Amb el Clot Fan Club volem que la gent que participa assíduament en les activitats del paratge es fidelice encara més i tinga un reconeixement per la nostra banda. Qualsevol pot apuntar-se i rebrà informació sobretot el que passa en el Clot”, ha assenyalat el regidor de Medi ambient.

Per la seua banda, el gerent d’Aigües d’Elx ha destacat que “els membres de Clot Fan Club tindran una sèrie d’avantatges perquè van a rebre informació d’activitats internes en les quals poden participar, des de la preparació es llavors per a fer la reforestació al novembre o l’anellat i marcat de la fauna, coses que són diferents de les quals es poden fer de forma habitual. Podran conviure de manera estreta amb el dia a dia del paratge”.

“El paratge natural del Clot de Galvany està situat entre Arenals, Balsares i El Altet en un entorn en el qual conflueixen diversos espais de transició entre els ecosistemes que generen una gran diversitat biològica. És en el seu conjunt un lloc idoni per a la recerca i el desenvolupament d’activitats formatives i d’educació ambiental”, segons expliquen responsables de l’Aula de la Naturalesa, situada en l’entrada del paratge.