L’Ajuntament d’Alacant destinarà, amb càrrec al romanent de tresoreria, una partida de prop de 500.000 euros per a la redacció del projecte d’ampliació del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA). La decisió de l’equip de govern es pren a la vista de la gran projecció de l’emblemàtic museu alacantí, que ha vist consolidada la seua trajectòria com a gran pinacoteca de l’art modern després de la donació de prop de 300 obres de l’avantguarda dels últims 50 anys efectuada pel galerista americà Michael Jenkins i l’historiador d’art alacantí Javier Romero, l’acceptació i la recepció del qual va ser aprovada en la passada Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant. A aquesta importantíssima donació s’ha sumat la recent signatura del conveni amb la Fundació Mediterrani que renova el depòsit en el MACA del seu destacadísma pinacoteca i que és admirada pels centenars de visitants que registra diàriament el museu alacantí.

“Tant la donació com la renovació del conveni, de grandíssima importància per a la ciutat d’Alacant, han fet ineludible que abordem l’ampliació del MACA, que és ja un dels principals museus d’art modern d’Espanya i que volem consolidar per a elevar el nivell de l’oferta cultura d’Alacant”, assenyala l’alcalde Luis Barcala. El primer edil, que no ha volgut deixar passar l’ocasió per a agrair en nom de la ciutat d’Alacant el llegat de Michael Jenkins i Javier Romero, considera de justícia ressaltar “el potencial i valor d’aquesta col·lecció, referència actual i de futur de l’art contemporani i que contribuirà de manera essencial a situar la nostra oferta cultural en les primeres posicions a nivell nacional i internacional”.

Per al responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, la decisió d’impulsar el projecte d’ampliació del MACA “era un dels grans objectius de la meua regidoria per a aquesta legislatura. M’ompli d’orgull que ara, gràcies a la injecció de diners que rebrem via romanent de tresoreria, iniciem de manera definitiva el procés que farà del nostre museu d’art contemporani un gran referent cultural espanyol i a tot el món, situant-se en l’elit dels museus de la seua categoria”. Manresa, que pilotarà des de la seua àrea el desenvolupament del projecte d’ampliació del MACA, considera essencial que “Alacant continue apostant, com estem fent, pel desenvolupament de la cultura, per a ús i gaudi dels alacantins i dels nostres visitants”.

Des de l’equip de govern es creu que amb l’ampliació del MACA per a acollir les importantíssimes obres donades i per a donar més rellevància a les quals ja s’exposen a les seues sales el nom d’Alacant, “la marca de prestigi a nivell cultural de la nostra ciutat, tindrà més rellevància a nivell internacional i serà un element decisiu perquè milers i milers de persones opten per visitar la nostra ciutat perquè la cultura, les obres d’art, a més de l’immens valor que tenen per si mateixa, són també vitals per a impulsar l’activitat econòmica en un sector tan vital per a nosaltres com és el turisme”, conclou l’alcalde Barcala.