L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha mantingut una reunió amb els representants de la Universitat d’Alacant i la Diputació i els llibreters, en els quals s’ha acordat per unanimitat, que siga el consistori qui organitze la Fira del Llibre 2019. L’esdeveniment tindrà lloc en Sèneca del 29 de març al 7 d’abril.

Padilla, després de les últimes notícies aparegudes en els mitjans, ha assenyalat que «l’única intenció de l’Ajuntament ha sigut col·laborar amb el sector del llibre d’Alacant per a organitzar la millor fira del llibre a l’abast de tots, i per això en aquest sentit hem mantingut reunions amb representants del sector».

Com ha transmés l’edil als assistents a la reunió, l’Ajuntament des d’un principi, ha perseguit donar suport a una fira de qualitat, en la qual es potencien les activitats paral·leles, amb l’objectiu d’atraure més visitants.

La fira del llibre en el passeig de Soto, a més de ser més costosa per als expositors, ja que l’Ajuntament no pot sufragar el cost de les casetes, excepte penalitzant la resta d’activitats paral·leles, va perdent any a any potencial. És una fira en un lloc de pas, que no atrau el comprador específic de llibres i que amb freqüència es confon amb altres activitats que es realitzen en la zona, la qual cosa comporta una falta absoluta d’identitat i de capacitat d’atraure visitants.

Per això, des de l’Ajuntament, es considera que la fira del llibre en Sèneca és un nou començament per a aquesta activitat, que des del principi es pretén que siga original i amb capacitat per a atraure no solament els compradors de llibres d’Alacant, sinó també, amb el temps, als de la resta de la província. L’Ajuntament vol començar en Sèneca un camí que ens porte a recuperar l’esplendor perduda per la fira del llibre i que servisca d’aparador per als empresaris llibreters.

Totes les parts implicades, s’han mostrat satisfetes, i des d’aquest mateix moment, comencen a treballar sense descans per a presentar en el menor temps possible la proposta per a 2019.