La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant ha anunciat que la pròxima junta de Govern preveu aprovar una convocatòria de subvencions per a millorar el patrimoni de l’illa de Tabarca, i poder pintar les façanes dels seus habitatges situats en la zona urbana.

La iniciativa s’ha portat avant des de l’Ajuntament d’Alacant després de la visita realitzada per la Vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i el regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, a l’illa el mes de novembre passat, i amb la seua aprovació es podran dur a terme també les obres de manteniment que ajuden a pal·liar els efectes de les humitats mitjançant la reposició total o parcial dels revestiments de la façana.

Per això, tant Mari Carmen Sánchez com Adrián Santos han destacat que amb aquestes subvencions “es compleix un compromís adoptat amb els tabarquinos que al seu torn millorarà el patrimoni de la nostra emblemàtica illa que és un dels principals referents turístics d’Alacant i els seus edificis i imatge”.

Les bases que seran aprovades en junta estableixen que podran sol·licitar-les els propietaris de les edificacions que viuen en la zona urbana de l’illa de Tabarca, compresa dins de l’àmbit de l’APA/3, i s’hauran de dirigir a la regidoria d’Urbanisme. El termini de sol·licituds serà des de l’endemà a la publicació en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant, fins al 30 de juny.

La convocatòria s’efectua en règim de concurrència competitiva, atorgant-se les corresponents subvencions, mitjançant criteri de valoració basat en l’antiguitat dels habitatges, atorgant-se i prioritzant aquest criteri amb les dades que consten en el Castastro i l’ordre de presentació de la sol·licitud.