:

L’Ajuntament d’Alacant ha organitzat un ampli programa d’activitats i tallers per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat amb totes les garanties de seguretat enfront del Covid, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. Enguany els aforaments i places estaran limitades i per a inscriure’s en la Yincana o els Itineraris per als vianants és necessari realitzar una inscripció prèvia en la web www.semanamovilidadalicante.com

El regidor de Mobilitat, José Ramón González, ha presentat el programa d’activitats, sota el lema “Mobilitat Sostenible, saludable i segura”, una temàtica implementada a nivell nacional que pretén fomentar entre els ciutadans la salut, movent-se de manera saludable, posant el focus, en aquest any de pandèmia, en la nostra salut, tant física com mental, vinculada amb les maneres de desplaçar-se pels nostres municipis en maneres sostenibles.

Per tant, en aquesta edició, la setmana de la mobilitat i la campanya es dirigeix a sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’utilitzar vehicles de mobilitat personal, les bicicletes, el transport públic o anar caminant, així com tots els beneficis per a la nostra salut que comporten la seua utilització amb l’ús d’aquestes maneres de transport més sostenibles.

El Programa donarà principi amb el Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes i biciregistro, entre el 16 i el 22 de setembre, amb horari de 9.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 hores, i cada dia es realitzarà en una plaça diferent en tota la ciutat aquesta iniciativa, on un mecànic de bicicletes ajudarà els alacantins a reparar-les per a posar-les a punt.

L’edil de Mobilitat ha destacat que “en aquesta edició torna a cobrar molta importància organitzar esdeveniments i iniciatives encaminades a fomentar una mobilitat més sostenible, que estan d’acord amb tots els projectes i iniciatives que l’Ajuntament ha implementat enguany com la ciutat 30, les zones 20 km/h, les conversions en zona de vianants del centre i el litoral, per a plantejar canvis a les ciutats que aconseguisquen modificar les maneres de desplaçaments diaris i aconseguir tindre cada dia una ciutat millor i amb menys emissions”.

Les ubicacions del taller i de la carpa de Biciregistro són les següents, totes elles sobre voreres, el dimecres 16 en Gran Via-C/ Teulada, el 17 en l’avinguda d’Historiador Vicente Ramos amb avinguda de les Nacions, el dilluns 20 en el Passeig Escriptor Joan Fuster amb el carrer Mèxic, el 21 al carrer Pare Esplá i Bulevard del Plá, i el dimecres 22 en la Plaça Ajuntament.

El regidor José Ramón González ha convidat a participar en les activitats i a inscriure’s enguany “en les visites guiades per a conéixer Alacant a través dels nostres itineraris per als vianants, els cursos, Yincanas, tallers, biciregistro, i en una nova i esperada edició de Ciclovía”.

A més, les primeres inscripcions del Biciregistro es faran de manera gratuïta com en anteriors edicions, no perdes l’oportunitat de registrar la teua bici que dificulta el comerç il·legal i possibilita la seua recuperació en cas que es perda o la roben.

Promoció d’itineraris per als vianants

A causa de l’èxit d’inscripcions de les passades edicions l’Ajuntament repetirà l’activitat dels nostres Itineraris Per als vianants, amb tres rutes previstes per a conéixer alguns racons d’Alacant. Els assistents aniran acompanyats de guies que li explicaran el contingut de cadascuna d’elles, amb horari de 18 a 20 hores.

El Dilluns 20 es recorreran els Arbres singulars en el centre d’Alacant, des de la Plaça del Paseíto de Ramiro, el dimarts 21, la Muntanya Benacantil, que començarà en el CEAM Benacantil situat al Carrer Vázquez de Mella s/n, en cantonada amb la carretera de pujada al Castell de Santa Bàrbara, i el dimecres 22, el Centre històric i Santa Cruz.

Yincana per Torres de l’Horta

El dissabte 18 de setembre s’ha organitzat la Yincana per Torres de l’Horta amb un recorregut amb bicicleta per 8 torres amb la col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local, i en horari de 10 a 14 hores, amb el sorteig d’un casc de bicicleta, superant una prova en cadascuna d’elles, i totes les proves tindran pistes en codis QR. El punt de partida és la Torre Reixes a partir de les 10:00h, i el recorregut és lliure.

Diumenge 19 setembre Ciclovía Litoral

Els alacantins podran gaudir el diumenge 19 de setembre, durant tot el matí, de 10 a 14 hores, del front litoral de la Ciclovia amb el tancament al trànsit des de la Plaça de la Mar a l’Avinguda de la Vila Joiosa, per a recuperar els nostres carrers amb bicicleta, patins, caminant, enguany de nou sense activitats per a evitar aglomeracions, i lliure de vehicles amb seguretat de Policia Local i voluntari de Protecció Civil. I amb totes les mesures de seguretat Covid, s’ha establit un únic sentit de pujada i baixada.

Les persones que s’inscriguen en la web per a participar en la Ciclovía entraran en un sorteig de tres bicicletes. L’edil ha assenyalat que nostra tradicional Cliclovía, “és un esdeveniment molt seguit en la Setmana de la Mobilitat, i una de les iniciatives més esperades pels nostres ciutadans i per això se celebrarà en aquesta edició en la qual s’ha preparat un important pla de seguretat per a poder organitzar-la complint i garantint totes les mesures preventives”.

Des de l’Ajuntament s’han impulsat importants projectes enguany com la creació de noves zones a 20 Km/h, o la ‘Ciutat 30’ que ja és una realitat, va explicar el regidor José Ramón González, qui al seu torn va afegir que “cal treballar per a aconseguir canviar les maneres de desplaçaments diaris per a tindre una ciutat més habitable, amb major qualitat de vida, accessible i sostenible fomentant aquest tipus d’activitats”.

Vaig al treball amb bici

Finalment, informar que les persones que vulguen anar al treball amb bici els dies 16, 17 es realitzarà el recorregut des de Miriam Blasco a l’Ajuntament d’Alacant, el 20 a l’Hospital General des de la Plaça de Sèneca, el 21 a la Universitat d’Alacant, i 22 fins al Polígon de les Talaies, i les persones que vulguen participar poden apuntar-se en la web habilitada, on es realitzaran itineraris guiats amb la Policia Local en funció de les rutes demandades i la demanda.

Les persones que participen poden realitzar una foto en instagram del seu recorregut amb bici cap al treball amb l’etiqueta #VOYALTRABAJOENBICI i la millor serà premiada amb caixa regale amb una experiència a triar entre: nit d’hotel, sopar o pack aventura, valorat en 150€.