La passada setmana es va celebrar la sessió plenària del Consell de Cultura d’Alcoi en la que es van tractar diverses qüestions, destacant la presentació d’Alcoi a la capitalitat Cultural Valenciana.

En aquest plenari, el regidor de Cultura, Raül Llopis va informar a totes les comissions i tots els partits polítics de diverses qüestions i assumptes culturals, destacant que Llopis es va comprometre a facilitar les dades d’assistència als diferents esdeveniments culturals de forma trimestral. A més, es van revisar els projectes que s’estan realitzant gràcies a les propostes del Consell durant l’exercici del 2019, com el Ral·li Fotogràfic de la Fira Modernista, l’exposició de teixits de calada en el Círculo Industrial o el Curs d’impressió en 3D aplicat a l’art.

Durant aquesta sessió també es van marcar diverses dates com els nous Plens del Consell de l’any 2020 i 2021, les de les reunions sectorials amb les comissions i la regidoria i la data final per a presentar els projectes de les comissions en 2020

Raül Llopis va explicar la proposta de l’ajuntament per presentar Alcoi a la capitalitat Cultural Valenciana i la va traslladar a les diferents comissions perquè facen les seues aportacions per millorar el projecte

«L’aposta d’aquest Govern per la Cultura i la Participació és clara i evident. Treballem de manera participativa diferents temes d’àmbit cultural de la nostra ciutat, volem que les diferents comissions puguen fer les seues aportacions per fer una proposta avalada pel Consell de Cultura. Creiem que la nostra ciutat mereix aquest reconeixement per part de la Generalitat».

CAPITALITAT CULTURAL VALENCIANA

Cal recordar que la distinció com a capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i foment econòmic.

Amb aquest reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

Gandia va ser elegida com a primera CCV per al període 2017/2018. Amb la incorporació de dues distincions, una per a municipis de més de 5.000 habitants i una altra per als de menys de 5.000 habitants, Sagunt i Potries van ser les poblacions guardonades i, des del 25 d’abril de 2019, van ser Altea i Vilafranca les que van agafar el relleu fins el 25 d’abril de 2020.