La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha activat el procediment per a la renovació de l’equipament tècnic de La Caixa Negra de Les Cigarreras, amb l’objectiu de millorar la qualitat escènica. L’executiu local activa la licitació del contracte per al subministrament de sistemes digitals d’àudio i comunicacions en xarxa, sistemes d’il·luminació digital i eines de producció d’espectacles, dividit en tres lots, amb un pressupost d’eixida de 216.202,80 euros, cofinançat amb fons europeus del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència.
El regidor de Presidència i Coordinació de Projectes, Antonio Peral, ha explicat que «les millores en el seu equipament se centren bàsicament en dos tipus d’actuacions, que es concreten en la substitució i millora de l’equip de so i microfonía existent i l’adaptació a la nova normativa energètica de les instal·lacions d’il·luminació».
Aquest contracte s’emmarca dins de la consecució dels objectius i fites del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. Del pressupost total, el projecte ha obtingut l’aprovació de 142.944 euros, del finançament europeu dels fons NEXT Generation, a finançar la modernització i gestió sostenible d’infraestructures de les arts escèniques i musicals de la Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Múltiples activitats
El Centre Cultural Les Cigarreras és un espai destinat al foment cultural, de creació i producció artística de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant. «Es disposa com un espai d’accés a la cultura contemporània obert a tota la ciutadania d’Alacant, per a difondre i compartir pràctiques artístiques i culturals a través d’actuacions entorn de la música, les arts escèniques, arts visuals, cultura digital, audiovisual o qualsevol altra forma de manifestació cultural contemporània, en els seus processos d’investigació, producció i difusió», explica Peral.
«Treballem igualment a crear oportunitats per a creadors locals d’un ampli ventall de disciplines artístiques, a més d’establir llaços culturals entre la ciutat d’Alacant i altres municipis nacionals i internacionals» afig el regidor.