L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Turisme, ha représ les rutes ‘Éldase una vegada’, les visites guiades gratuïtes que permeten conéixer els enclaves històrics més importants de la ciudad.
La edil de Turisme, Rosa Vidal, ha explicat que “a través dels magistrals relats que nos proposa Gabriel Segura, coneixerem l’apassionant història d’Elda en 5 etapes: començant el 2 d’octubre por ‘Elda Andalusina’  i l’origen musulmà de l’actual nucli urbà. El diumenge 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, recorrerem l’interessant període de ‘Elda Murada’, quan murs i portals guardaven als habitants de la vila medieval”.
El calendari de rutes continuarà el diumenge, 16 d’octubre, “quan nos endinsarem en el repartiment de terres entre Elda i el veí municipi de Petrer con la ‘La séquia de la discòrdia’, per a continuar el 23 d’octubre con la impressionant transformació viscuda durant ho desenvolupe industrial, que va fer passar a ‘Elda, de vila a ciutat. Com a punt final, el 30 d’octubre, viurem els esdeveniments més importants d’un període convuls a través de ‘Elda Republicana’”., ha indicat Vidal.
Totes les rutes començaran a les 10.00 hores, la seua gratuïtes i per a participar en elles es necessari inscriure’s a través de l’Oficina Tourist Info d’Elda mitjançant mail (turismo@elda.es), whatsapp (647 85 17 58) o por telèfon (96 698 03 00).