La Diputació ha presentat una nova edició de l’Alacant Telèfon intel·ligent Film Festival amb una selecció de cinquanta treballs, que concursaran en les sis categories dedicades al format curt gravat amb telèfons mòbils, un format pioner en la Comunitat Valenciana que es podrà gaudir del 9 al 14 de desembre a Alacant.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha donat a conéixer aquest matí aquest i altres detalls de la tercera edició al costat del director del certamen internacional, David Seva, i la responsable de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen d’Espanya. “Des de la Diputació d’Alacant apostem en ferma per aquesta mena d’iniciatives que potencien la cultura i el talent, en general, i el cinema, en particular, i posen en valor les obres dels realitzadors de la província, la concurrència de la qual al certamen posa de manifest que la nostra terra és una potent pedrera de futurs directors”, ha manifestat Navarro.

D’Espanya ha posat l’accent principalment en el caràcter «innovador» i de «entreteniment» que proposa la iniciativa, «amb un format nou que aposta per les noves tecnologies dins del món del cinema». Per part seua, David Seva ha destacat l’èxit de la convocatòria -que ha passat de 150 a 200 treball rebuts-, i la importància d’aquest esdeveniment com a plataforma per a crear pedrera. A més, ha anunciat que, dins del calendari de l’esdeveniment, es durà a terme una jornada especial en la Unitat Pedagògica de l’Hospital General d’Alacant Doctor Balmis, on es muntarà un plató cinematogràfic per a xicotets i joves pacients.

Els 50 curts -que optaran als 2.500 euros en premis- han sigut seleccionats entre més de 200 propostes rebudes d’11 països: Espanya, França, Mèxic, el Brasil, el Perú, els Estats Units, Itàlia, Costa Rica, Alemanya, Veneçuela i l’Argentina. Els treballs participaren en les diferents seccions, Curts de la Província d’Alacant, Ficció, Comèdia, Animació, Internacional i Lluita contra el canvi climàtic. Al guardó Província d’Alacant, dotat amb 500 euros i la distribució durant un any del curt en festivals nacionals, opten curtmetratges de Sant Vicent del Raspeig, Novelda, Xixona, Petrer, Elx, Torrevella, Sant Joan d’Alacant, Santa Pola, Daia Nova, Oriola i Benidorm.

El MARQ, seu oficial del Festival, acollirà les projeccions dels curtmetratges a concurs els dies dimecres 11 i el divendres 13 de desembre, dia en què també tindrà lloc una trobada entre l’actor alacantí Luis Miguel Seguí i el públic assistent. El dissabte 14 se celebrarà la gala de clausura a la Casa de la Música del Centre Cultural Les Cigarreras, a les 20.00 hores amb la projecció del curt guanyador i el lliurament de premis. A més, es duran a terme activitats, jornades de treball i tallers en els centres municipals Porta Ferrisa i Tossal Lab.

El jurat, compost per Luis Miguel Seguí, el director de cinema i guanyador d’un Premi Goya Alfredo Navarro i la realitzadora Victoria Mira, premiarà nou curtmetratges d’entre les categories de Curts de la Província d’Alacant, millor curtmetratge de Ficció, millor curtmetratge de Comèdia, millor curtmetratge d’Animació, millor curtmetratge Internacional, millor actor, millor actriu, millor director i millor curtmetratge “Lluita contra el canvi climàtic”.

Programa d’activitats

– Taller ‘Iniciació al cinema amb el teu telèfon intel·ligent” al Tossal Lab, els dies 9 i 10 de desembre, impartit pel director Alfredo Navarro.

– Jornada ‘Hospital de Cinema’ a l’Hospital General Doctor Balmis, el dijous 12 de desembre, dirigida per Javier González de Déu, autor de la sèrie de llibres Cinema i Pediatria.

– Trobada amb Luis Miguel Seguí en el MARQ el divendres 13 de desembre.