L’intèrpret alacantí CRES i el jove productor i compositor Gabriel Fernández han unit forces per a presentar un projecte molt especial titulat “Virtuosity”.

El disc consta de setze temes, dotze d’ells originals, una versió acústica i tres remixes. Es tracta d’una fusió d’estils que allibera al projecte d’una única etiqueta que ho catalogue. R&B i rap, passant per soul, funk, jazz, bossa-nova, country, pop urbà… diversitat de ritmes per a aquest nou treball musical.

Aquesta varietat fa que el disc tinga una escolta molt diferent, compta amb una espectacular llista de convidats en la qual trobem entre uns altres a músics de la talla de Raimundo Amador o Mauri Sanchís i a artistes veterans de l’esfera del rap com Nach, SFDK, Rayden i joves talents com Arkano.

VIRTUOSITY va nàixer arran d’una conversa de Skype (NY-Espanya) gràcies a que un contacte comú els presentara a través d’Internet. En principi es va tractar de xarrar sobre música i escoltar material mutu. No obstant açò, aqueixa primera conversa es va deixar anar durant hores donant lloc, l’endemà, a un primer tema junts. Donada la connexió i una mateixa direcció musical, van continuar creant material.

Amb “Cres” de tornada a Espanya, es va plantejar la possibilitat de crear un treball junts i es reuneixen en Viveiro (Lugo), terra natal de Gabriel, per a començar a experimentar amb diferents ritmes i sons. D’aquest primer viatge naix el concepte del disc, alguns col·laboradors com el bateria i percussionista neoyorkino Benny Reiner, guanyador d’un Grammy pel seu treball en el musical «Hamilton», i el primer single Ride The Wave. El segon single és “Jewel” i el tercer, el remix de “Outta this world” juntament amb la neoyorkina Crystal Caines, coneguda per la seua “White line” al costat de Asap Ferg.

L’enregistrament, mescla i mastering del LP ha sigut un treball minuciós dut a terme per Dani Saiz en Estudi Sagramente, espai amb més de 20 anys d’experiència. La imatge del disc ha sigut dissenyada per Rubén Álvarez, una figura en el sector, qui ha realitzat projectes per a companyies com Photoshop i Formula 1 entre unes altres.

Tant Charlie “Cres” Santiago com Gabriel Fernández porten lligats a la música tota la seua vida. Han treballat amb artistes nacionals i internacionals de renom com Symbolyc One (guanyador de 2 Grammys i productor de Beyoncé, Madonna, Eminem i d’altres artistes), !llmind (Drake, 50 Cent, J.Col·le), Tommy Black (Guanyador d’un Grammy pel seu treball amb Kendrick Lamar), R de Rumba (Dj i productor de Violadors del Vers), Juancho Marquès i Suite Soprano, i un llarg etcètera.

El disc, ja en el carrer, està disponible en totes les plataformes digitals i en Youtube.