L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una xarra-col·loqui amb el cineasta alacantí Javier Marque en el grau Audiovisual de la UMH. La cita, que tindrà lloc avui dijous 29 de novembre a les 18:00 hores, s’emmarca en el cicle «Darrere de les càmeres II: cinema i masterclass amb el Gil-Albert» i estarà moderada per Rafael Maluenda.

Marque és enginyer de Telecomunicacions per la UMH i compta amb un postgrau en Adreça de Cinema. El cineasta va ser preseleccionat als Premis Óscar i recentment va obtenir el Primer Premi del Festival Internacional de Brussel·les amb el seu curtmetratge Un. En l’actualitat, prepara el rodatge del seu primer llargmetratge, Josefina, protagonitzat per Emma Suárez, guanyadora de tres Premis Goya. Per a aquest projecte ja estan involucrades dues productores internacionals de pes, com l’alemanya One, Two Films de Jamila Wenske.

Javier Marque és un exemple de com començar una carrera en el videoclip, l’espot publicitari i el curtmetratge per a, més tard, donar el salt al llargmetratge. L’objectiu d’aquesta xarra-col·loqui és compartir experiències i consells de cara al futur professional en el mitjà audiovisual d’estudiants del grau Audiovisual de la UMH, tal com ha explicat el director cultural del IAC, José Ferrándiz.