El doctor Jorge Alió torna a aparéixer com un dels 100 oftalmòlegs més influents del món en ser inclòs en ‘The Power List 2020’, la classificació que elabora bienalmente la revista anglesa ‘The Ophthalmologist’. És la quarta vegada que el catedràtic en Oftalmologia de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx és reconegut en aquesta prestigiosa publicació, sent un dels dos metges espanyols present. Des de la seua primera edició en 2014, l’especialista alacantí ha sigut figura destacada en la revista científica, considerada una de les més importants del sector.

El director científic de les clíniques oftalmològiques Vissum (Grup Miranza) torna una edició més a ‘The Power List 2020’, “per a celebrar els assoliments de les figures més influents en oftalmologia: nominats pels nostres lectors i reduïts pels nostres jutges als 100 últims, des de l’oncologia ocular fins a la lluita contra les malalties oblidades, nostres Power Listers 2020 estan deixant la seua petjada en oftalmologia, i més enllà”, segons expliquen en la pàgina web de ‘The Ophthalmologist’.

 

Així mateix, la revista ha aclarit que aquest llistat es va realitzar “abans que es coneguera l’escala i impacte de la pandèmia, decidint publicar-ho amb l’esperança de brindar als lectors una alegria en aquest difícil moment”. De fet, l’equip format al costat d’Alejandra Amesty i Jorge Alió del Barri ha publicat en la revista ‘Ophthalmology and Therapy’ investigacions relacionades amb possibles patologies oculars ocasionades per la COVID-19.

Aparéixer entre els cent professionals més prestigiosos de l’oftalmologia en el món és una nova fita en l’extensa i fructífera carrera d’Alió, que també va formar part de la llista ‘Forbes’ dels 100 millors metges d’Espanya, sent un dels sis oftalmòlegs espanyols esmentat. La seua gran trajectòria ho ha portat a ser el creador del concepte de la cirurgia microincisional de cataractes (MICS, per les seues sigles en anglés) i ha sigut pioner en l’àrea de Lents Intraoculars Multifocals (IOL, per les seues sigles en anglés), en la cirurgia refractiva amb làser excimer i en Lents Intraoculars Multifocals (IOL) fáquicas, amb més de 50.000 intervencions durant la seua vida professional.

Actualment és membre de la Junta Directiva de la Societat Europea de Cataractes i Cirurgia Refractiva (ESCRS, per les seues sigles en anglés) i ‘Expertscape’ ho situa en la primera posició de quatre referències oftalmològiques: cirurgia refractiva, extracció de cataractes, implantació de lents intraoculars i procediments quirúrgics oftalmològics. També va ser distingit amb el Premi Alberto Sols a la ‘Millor Labor Investigadora’.

Entre les seues responsabilitats educatives, Jorge Alió és el director del primer curs online de cirurgia refractiva de la UMH titulat ‘Clinical Methodology in Refractive, Cataract and Corneal Surgery’. A més, la seua solidaritat i altruisme es veuen reflectits en la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa des de la qual impulsa accions humanitàries com el projecte ‘Nouadhibou Visió’, el primer hospital oftalmològic a Mauritània; així com iniciatives culturals com el Certamen de Pintura ‘Mirades’. Una proposta que té l’objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de la salut visual i la prevenció de la ceguesa a través de l’art.