L’Alacantina, l’empresa coneguda com el ‘Amazon Alacantí’ que va nàixer durant la pandèmia per a promoure el consum del comerç local, i Ecommaster, la plataforma de màsters de màrqueting digital i comerç d’Alacant, han impulsat L’Acadèmia, la web de cursos de venda en línia per als comerços locals amb l’objectiu d’impulsar als emprenedors digitals i empreses tradicionals a crear i rendibilitzar els seus negocis en línia.
La digitalització i el seu impacte en els sectors tradicionals ha provocat que molts dels comerços locals hagen hagut de buscar altres vies, com els canals en línia, per a augmentar les seues vendes i donar així eixida als seus productes. No obstant això, únicament el 30% dels establiments ha aconseguit aconseguir la rendibilitat econòmica, un problema que es relaciona directament amb la falta de coneixement, formació i aprenentatge en matèria de màrqueting, posicionament i gestió de les plataformes. Per a tractar de solucionar aquest problema, Alacantina i Ecommaster han llançat L’Acadèmia, una plataforma de cursos formatius sobre venda en línia dirigits principalment a comerços locals, venedors amb botiga física, emprenedors digitals i empreses tradicionals que busquen adquirir o assentar els seus coneixements digitals.
“El nostre objectiu amb aquesta plataforma és clar: crear botigues en línia rendibles, no sols amb presència en línia, alguna visita i xarxes socials, sinó també amb una bona salut financera que permeta que la venda en línia siga un complement per a les empreses amb botigues o canals offline”, destaca Alexis Sanz, CEO de L’Alacantina.
Els cursos, amb més de 70 hores de formació i diferents nivells en funció dels coneixements amb tutories privades i personalitzades, tenen validesa il·limitada adaptant-se a la disponibilitat de l’alumnat. “En aquesta formació, creada a partir d’experiències pròpies i amb experts reconeguts de cada sector, els alumnes podran ser formats en tot el que necessiten: des de la creació d’una botiga en línia, fins a la creació de campanyes de màrqueting”, afig Fabián López, CEO de Ecommaster.
L’Acadèmia, que ja ha obert el termini d’inscripció per als seus cursos, cerca així donar solució a un problema real que gira entorn dels comerços locals a través d’eines i formacions específiques que ajuden i impulsen la seua rendibilitat. Així mateix, a la fi de mes esperen tancar un acord amb la Cambra de Comerç d’Alacant perquè els esetablcimientos tradicionals adherits puguen gaudir del curs complet.