Irenegarry i Els Invaders s’han convertit en els flamants vencedors de Mad Cool Talent by Vibra Mahou. Quatre mesos després de l’arrancada del certamen impulsat per Mad Cool Festival i la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas, el jurat professional ha decidit que seran els dos artistes que entraran a formar part del line up del festival i compartiran escenari amb reconegudes bandes internacionals.

Amb aquest concurs, Vibra Mahou s’ha aliat un any més amb el festival per a secundar ara més que mai al talent emergent i continuar així facilitant trobades entorn de la música en directe.

Irenegarry i el seu pop melancòlic, al costat dels Invaders i els seus temes de centellejos electrònics ultra ballables, han sigut els triats per part del jurat professional d’entre els 14 finalistes que van actuar a la Sala La Riviera de Madrid, en unes finals que es van retransmetre a la Sala Virtual Vibra Mahou en Musichood.

Irene Garrido, Irenegarry, va protagonitzar un dels esclats de viralitat més notables de 2020 en pujar a Spotify el seu tema ‘Puto Normand’, un cover totalment DIY del ‘Norman Fucking Rockwell’ de Llana del Rei amb tocs el fi. Aquella cançó, que a hores d’ara quasi frega el milió d’escoltes, li va obrir les portes de la popularitat i li va permetre abordar nous projectes en els quals les lletres captivadores i l’honestedat sense límits continuen sent els seus principals senyals d’identitat. La feminitat i l’actual escena artística vinculada a la mateixa cobren un enorme pes en les seues composicions, que es nodreixen de múltiples referències, principalment independents, a l’hora d’embolicar-se amb música i adquirir rang de cançó.

Els Invaders, per part seua, procedeixen dels suburbis de Saturn i estan establits a València. Els integrants d’aquesta banda especialitzada en el que a ells els agrada denominar ‘rock del futur’ o ‘rock espacial’, porten facturant temes rompepistas des de 2015. El títol del seu àlbum llançat en 2020 resumeix a la perfecció la seua filosofia musical: ‘It’s not a revolution if you ca’t danse it’. La seua envejable capacitat de transmetre energia i la seua fórmula imbatible de rock + danse + synth pop, els situa en una posició d’autèntic privilegi.

A més, aquesta edició ha comptat per primera vegada amb un premi especial del públic. Els seguidors han triat al grup de pop llatí Anakena com la seua banda favorita a través de les seues votacions en les xarxes de Vibra Mahou. Així, el grup veneçolà serà el protagonista d’un concert exclusiu Vibra Mahou, un reconeixement que la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas duu a terme per a reforçar el seu suport el talent emergent.

Anakena, fundat a la fi de 2016 i conformada per Santiago de la Font, Carlos “Mara” González, Mikel Maury i Antonio Romero, compten amb dues produccions discogràfiques: La Mar (EP, 2016) i Anakena (Àlbum, 2019) ambdues acte produïdes i les cançons del qual exploren els diferents sons de la música del Carib.

En els seus quatre anys de carrera han aconseguit acumular més de 6 milions de reproduccions en plataformes digitals i portar la seua proposta a més de 200 escenaris, 14 ciutats i 5 països. La nova etapa discogràfica de Anakena s’inicia a l’octubre de 2020 amb l’estrena del seu reeixit senzill ‘Carita Trist’, produït pel duo SanLuis i la innovadora mescla del qual entre bachata i trap l’ha portat a les emissores nacionals més importants i al Hot Rànquing de HTV Llatí. ‘No Hi ha Perill’ és el títol del segon avançament del seu nou disc, un tema en el qual la banda coqueteja amb el R&B i que promet ser un dels himnes de la Gira Anakena 2021, el primer tour de Anakena per Llatinoamèrica a realitzar-se al juny d’enguany.

Des que al desembre es van obrir les inscripcions per a participar en la V edició de Mad Cool Talent by Vibra Mahou han sigut més de 1.250 els artistes que han lluitat per convertir-se en els vencedors d’un certamen que dóna l’oportunitat a grups emergents de formar part del cartell de Mad Cool Festival. De les candidatures presentades, el jurat del certamen va seleccionar a 61 bandes, de les quals el públic va elegir amb les seues votacions als seus 25 favorits. Va ser entre aquesta ultima selecció entre la qual el jurat professional va tornar a votar pels seus favorits per a aqueixa ultima fase, la final, en la qual 14 artistes defensarien els seus temes en directe.

A més d’amb aquesta xifra rècord de participació, el certamen ha comptat enguany amb altres novetats, com la retransmissió de les finals per primera vegada, i donat el context actual, des de la Sala Virtual Vibra Mahou en Musichood, que es va convertir en un espai per al gaudi compartit entorn de la música en viu. Al llarg de cinc jornades, els fans van poder veure programes especials que van alternar concerts amb continguts especials.

Mad Cool Talent by Vibra Mahou ha impulsat una nova edició del certamen, del qual han sorgit artistes que comencen a despuntar en l’escena nacional, i que continua apostant pel talent emergent i la música en viu.