El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat la 32é edició del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Vicente Arques, la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el director de l’esdeveniment, Luis Larrodera. Aquest certamen, que compta amb una aportació del Patronat Costa Blanca de 35.000 euros -la subvenció més quantiosa de les que rep-, es desenvoluparà del 18 al 25 de juliol en diversos escenaris de la localitat-, amb totes les mesures de seguretat i higiene previstes per a evitar el contagi de coronavirus.

Projeccions de curts i llargmetratges, exposicions artístiques, música en directe i altres activitats complementàries conformen el planter de la programació del festival, l’acte inaugural del qual se celebrarà aquest dissabte a les 22.00 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura. Allí s’entregarà el Faro de Plata a l’actor Pepe Viyuela i a l’actriu Anna Castillo, així com a les ONG’s Save The Children, Metges sense Fronteres, Amnistia Internacional, Ajuda en Acció, Estreles de Colors i Aborigen View per la seua labor humanitària.

Mazón ha ressaltat el compromís de la institució provincial amb “una de les cites ineludibles de l’estiu en la Costa Blanca” al mateix temps que ha apuntat que, encara que enguany hi ha canvis provocats per la pandèmia de la COVID-19, el festival “continua mantenint la mateixa essència i energia de sempre, amb una atractiva programació que congregarà als afeccionats a la pantalla gran i als turistes que durant aquests dies ens visiten”.

Per part seua, l’alcalde ha ressaltat que es tracta del primer festival presencial que se celebra a Espanya després de l’Estat d’Alarma, al mateix temps que ha indicat que és “l’esdeveniment de major promoció turística del municipi”.

A més, Arques ha explicat que s’han extremat les mesures de seguretat per a previndre el risc de contagi del coronavirus, reduint l’aforament de les zones de projecció, disminuint en dues els dies de celebració del festival i també el nombre de sessions.

Sessions diàries de cinema a la Casa de Cultura i al costat de la mar, així com concurs de curts, entre ells una secció de curts valencians i una altra dirigits per dones, se succeiran durant una setmana fins a la gala de clausura, el dissabte 25, presentada per Berta Collado. En aquest acte s’entregaran els premis i commemoracions als curts guanyadors, així com a la millor direcció, actor, actriu, guió i fotografia.

Finalment, Larrodera ha concretat que el festival ha fet enguany una aposta decidida pel cinema espanyol, amb pel·lícules de diferents gèneres i de clara temàtica familiar.