El jurat de l’edició de 2021 dels Premis d’Investigació José María Soler ha dictaminat a favor de Pedro Joaquín García i el Daniel Azorín com guardonats pels seus treballs en la modalitat Científica i Humanística i d’Arqueologia, respectivament, segons ha fet públic la directora de la Fundació, Dolores Fenoll.

El albaceteño Pedro Joaquín García s’ha fet amb el reconeixement en la modalitat Científica i Humanística pel seu treball “La crisi d’Almansa en el trànsit al segle XVII”; mentre que el eldense Daniel Azorín s’ha fet amb el premi amb l’estudi sobre “L’ocupació prehistòrica en el Jaciment del Monastrill (Elda)”.

La directora de la Fundació va celebrar la possibilitat de realitzar aquests premis després que l’any passat haguera de suspendre’s amb motiu de la pandèmia per coronavirus i va destacar – tal com recullen en la seua decisió el jurat – l’alt nivell dels treballs presentats. Els guardons seran entregats en un acte oficial el pròxim 1 de desembre, com és tradició, en commemoració del descobriment del Tresor de Villena per José María Soler, l’1 de desembre de 1963.

Premis d’Iniciació a la Investigació

La Fundació també ha fet esment als guardonats en els Premis d’Iniciació a la Investigació José María Soler 2021, una participació limitada a estudiants de diferents edats, que concursen en tres categories diferents.

En la modalitat A, per a estudiants de 1r i 2n de l’ESO, el premi va recaure en el treball de Diego Orgín, del Col·legi María Auxiliadora de Villena, per la seua obra ‘La Panificadora Villenense’. A més, es va atorgar quatre accèssits per a Isabel Sofía (IES Germans Amorós, Villena), Marcos Lillo (IES Les Fonts, Villena), Catalina Micó (L’Encarnació, Villena) i per al treball signat per Isabel Estevan, Laia Gilar, Lola Montesinos i Nerea del Pilar Castany (Santa María del Carmen, Elda).

En la modalitat B, per a alumnes de 3r i 4° de l’ESO, el jurat va concedir el premi al treball titulat “La Constància, un barri ple d’emoció”, signat per Javier García, alumne del Col·legi La nostra Senyora dels Dolores de Villena. En aquesta ocasió, s’ha atorgat accèssits a Daniel Navarro (IES Germans Amorós, Villena), Mercedes Martínez (Col·legi La nostra Senyora dels Dolores, Villena).

En la modalitat C, el jurat va prendre la decisió de deixar desert el premi en aquesta convocatòria.