L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz i l’edil de Cultura, Irene Ruíz han inaugurat aquest dimecres en l’ermita de Sant Sebastià el curs d’estiu organitzat per la Càtedra Misteri d’Elx de la Universitat Miguel Hernández sobre ‘El Misteri a través de les emocions’. Una iniciativa en la qual proporcionar un coneixement sobre les emocions que tanca la Festa, comprendre els sentiments que provoca en el públic que assisteix a una representació, però també conéixer la preparació dels cantors per a transmetre aqueixes emocions quan interpreten els seus papers

“Tot el Misteri és emoció o són moltes les emocions que es funden en el Misteri”, ha explicat el director de la Càtedra, Óscar López, qui ha assenyalat que les emocions “commouen, se senten, es viuen i són difícils d’explicar. La Festa és la màxima expressió d’un sentiment anònim i alhora col·lectiu del poble d’Elx i també un ancoratge emocional en les il·licitanes i il·licitans que al llarg dels segles han guardat, representat, celebrat i s’han emocionat amb el seu Festa”.

El president del Patronat del Misteri, Francisco Borja, ha assenyalat que el Misteri és una “experiència que desperta emocions úniques i ha captivat a generacions durant segles”. A través d’aquest curs, ha dit, “es vol analitzar les sensacions i emocions tan profundes que provoca”, però també “la manera en la qual aqueixes emocions es transmeten, generant un vincule entre els cantors i el públic”.

Unes emocions que també ha posat en valor l’alcalde, qui ha deixat clar que “el Misteri no es veu, no es representa, sinó que és una celebració viva” i ha destacat el paper de la Càtedra com a “iniciativa cultural, acadèmica i intel·lectual imprescindible que vincula la universitat amb aquesta joia espiritual d’aquest poble que celebra 700 anys l’Asunción de María”.

A més, ha destacat la importància de l’ermita de Sant Sebastià, seu d’aquest curs, com a “coetània de l’inici del Misteri en el segle XV. L’espai físic relacionat amb el Misteri més antic de la ciutat i lloc d’assaig abans de la inauguració de la Casa de la Festa”.