L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb el regidor de Festes, José Ramón González, va inaugurar el dissabte el Belén que la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa, que presideix Alfredo Llopis que s’ha instal·lat en el vestíbul de l’edifici El Portalet, situat en el carrer Llauradors.

Barcala ha valorat el lloc escollit “ja que és un lloc representatiu dins de la ciutat com és el Casc Antic i, dins d’ell, el carrer Llauradors”. Al temps ha incidit que “el vestíbul del Palau Llauradors els confereix un major realisme per ser de pedra l’entorn on se situa”.

Les figures principals, María i José, han sigut realitzades en fang cuit i policromadas a l’oli per l’imatger alacantí Jorge Marín Montoya. Tenen, respectivament, 1.60 i 1.90 metres d’altura. El Xiquet Jesús ha sigut cedit per una família alacantina. La Germanor de La nostra Senyora de l’Estel, d’Altell, aporta la representació d’un gall realitzat per un imatger sevillà.

El Belén està compost de diferents escenes amb un cert tipismo alacantí: eines de la fusteria de San José, plats i elements ceràmics, fanals, plantes, estenedor amb elements d’Alacant penjats com un blusón i un mocador de la Santa Faç, tovalloles i sabanes, i productes com un cistell de fruites, pebrots i alls i ñoras assecant-se… Tot açò col·locat amb diferents bales de fenc i plantes aromàtiques penjades fent referència a les típiques cases alacantines antigues del segle XVIII. La major part d’ells han sigut cedits per diferents confraries i germanors, i famílies alacantines.