L’Alfàs del Pi es prepara per a viure un cap de setmana musical de la mà de la Societat de Concerts de Música Clàssica, que ha preparat interessants vetlades, en col·laboració amb la regidoria de Cultura, en les quals participaran músics de reconegut prestigi internacional, com són Joaquín Palomares (violí), Fernando Espí (guitarra), Lucca Torrigiani (piano) i Lapo Vannucci (guitarra).

El duo format en 2010 per Lapo Vannucci i Lucca Torrigiani naix d’una profunda amistat i amb la intenció d’explorar noves àrees de música per a guitarra i piano. Tots dos, graduats amb honors del Conservatori ‘Luigi Cherubini’ de Florència, van continuar els seus estudis en prestigioses institucions musicals com l’Acadèmia ‘Incontri col Maestro’ de Imola, l’Escola de Música Fiesole o la École Normale de Musique de Paris ‘Alfred Cortot’.

A l’Alfàs del Pi es podrà gaudir el diumenge 8 de març, ja que oferiran un concert-aperitiu en el Centre Social Platja Albir, amb un programa que inclou obres de L.Beethoven, F.Chopin, M.Castelnuovo, F.Procaccini, F.Di Fiore i L.Bigazz & M.Colonna. Les entrades -5 euros per als membres de la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs i 10 euros per als no socis- es podran adquirir una hora abans del concert, que s’iniciarà a les 12.

Aquest dissabte, Duo Palomares-Espí

Així mateix, aquest dissabte 7 de març, a les 20 hores, el duo de violí i guitarra format per Joaquín Palomares i Fernando Espí oferirà un concert a l’auditori de la Casa de Cultura, amb un programa de música iberoamericana que inclou obres de Joaquín Malats, Celso Machado, Ferran C. Tavolaro, F. Tárrega, Laurent Boutros, Manuel de Falla i A.Piazzolla.

Les entrades -10 euros- es posaran a la venda una hora abans del concert. Els membres de la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs tindran l’entrada gratuïta, ja que aquesta actuació forma part del programa anual que promou aquesta organització.

Joaquin Palomares és un concertista de renom internacional. Durant la seua etapa formativa va ser guanyador del primer premi en tots els concursos nacionals més importants i llorejat en diversos internacionals. Ha actuat en tota Europa i el Japó com a solista amb les millors orquestres espanyoles i diverses estrangeres. És un músic polifacètic, pedagog, solista, camerista i com a director d’orquestra. Ha gravat discos als Estats Units, Regne Unit i Espanya.

A més, ha sigut catedràtic de violí del Conservatori Superior de Música de Múrcia des de 1985, director de l’Orquestra Clàssica Ciutat de Múrcia, Orquestra de Cambra Amicitia, director artístic de la Camerata Virtuosi, membre fundador del Beethoven Klavier Quartett, Beaux-*Arts String Trio i The Art Tango Ensemble, sent a més, professor en diversos cursos internacionals.

Actua en els seus concerts amb un violí Nicolaus Gagliano (Nàpols 1761) i R.Regazzi (Bolonya-2003). La seua carrera com a concertista clàssic es veu enriquida en els últims anys per una especial atracció pel cultiu dels diferents gèneres musicals.

Mentrestant, l’èxit del guitarrista Fernando Espí és el resultat de la seua innata sensibilitat musical, combinada amb base tècnica sòlida. Va completar els seus estudis superiors en el Conservatori d’Alacant i estudis de postgrau a l’Escola Luthier de Barcelona.

Fernando ha sigut premiat en importants concursos de guitarra nacional i internacional. La seua carrera de concerts és extensa. S’ha presentat com a solista en els principals festivals de tota Espanya i en més de vint-i-cinc països d’Europa, Amèrica, Nord d’Àfrica i Àsia. Combina una carrera de concerts amb l’ensenyament i és també director artístic del Festival Internacional de Guitarra Ciutat de Xixona. Ha creat el seu propi segell discogràfic i en l’actualitat és professor en el Conservatori Superior d’Alacant.

Des de la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs s’anima als amants de la música culta de tota la comarca a associar-se. La quota anual és de 60 euros. La programació es desenvolupa de gener a maig, durant el primer semestre, i d’octubre a desembre, durant el segon. A més, els socis poden accedir de manera gratuïta al Festival Mozartmanía, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Alfàs, i gaudir d’importants descomptes en la resta de concerts que impulsa aquesta societat musical.