El Parc dels Eucaliptus acollirà aquest cap de setmana una nova edició de Albir Wine Lover, l’esdeveniment enogastronómico que organitza l’Associació de Comerciants i Empresaris de l’Alfàs del Pi (COEMPA), en col·laboració amb les regidories alfasinas de Comerç i Turisme. Una iniciativa que es marca com a principal objectiu posar en valor la rica oferta gastronòmica del municipi i, a més, concentrar en un mateix espai vins, caves i vermuts de denominacions d’origen de tota Espanya. Tindrà lloc els dies 1 i 2 de setembre, de 19.00 a 1.30 hores, en la zona de Platja Albir.
Enguany l’esdeveniment comptarà amb productors de proximitat i proximitat, tant en vins com en restauració, a més de cellers de totes les parts d’Espanya, cerveses artesanes, licors exclusius, música i sortejos. Tindran 20 estands de gastronomia i més de 100 referències de vi, tot això acompanyat de música en directe.
Està prevista la participació d’una vintena de cellers, entre elles Enrique Mendoza, Muriel Wine, Bocopa, MG Wines, Antonio Alcaráz, Love Spirit, Cerveses Altahia, Celler Vall Llach, San Genis i Vaqué, Freixenet, Cellers Isidro Manzano, Cellers Ollauri, Celler Luis Alegre, Cellers Pazo Cilleiro, Cellers Louis Perdrier, Cervesa Gorgos, El Celler del Albir, Casa Balaguer, Celler Gutierrez de la Vega, Cellers Azpilicueta i Cellers Beronia.
Quant a la restauració, participaran en l’esdeveniment Xoque Bar, Albir Super-*Market, Canyes & Coffee, Nonna Angela, Viveka Fumats, The Royal Barbacue, Alcaprone Formatges, Del Carib Bar, Doctor Formatge, Mister Ringo, El Costillar Servei d’àpats, Carnisseria Miquel, Miguelitos de La Roda, Restaurant Únic, Bistro Belle Epok, Restaurant L’Ancora Calpe, You Lounge, El Perolet i Associació Ulpia Traiana.
La compra d’entrades anticipades es realitza a través de la web www.albirwinelover.es. Costen 15 euros, amb la copa per al vi inclosa. Els dies de l’esdeveniment es podran adquirir les entrades en els punts habilitats en el recinte i ser canviades per menjar i beguda en els diferents estands.
COEMPA va presentar la nova edició d’aquest esdeveniment anit a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi, una trobada en el qual es van donar cita empresaris i comerciants del municipi i en el qual es van poder degustar algunes de les tapes i vins que se serviran aquest pròxim cap de setmana en Albir Wine Lover.
Durant la seua intervenció, l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, va recordar l’èxit d’assistència a la primera edició de Albir Wine Lover, “un esdeveniment que ha aconseguit consolidar-se en només un any, donada l’excel·lent acolliment que va tindre entre residents i visitants de tota la província”.
A més, en aquest acte, conduït per Nico Van Looy, COEMPA va fer lliurament del premi al millor expositor de 2022, que va recaure en The Royal BBQ. Carlos Rey, gerent d’aquest establiment, va recollir el premi de mans de Javier Velasco, director de Celler i Almàssera Masos.
L’Alfàs del Pi és l’únic municipi de la comarca de la Marina Baixa integrat en la Ruta del Vi d’Alacant. La cultura del vi forma part del municipi i permet un desenvolupament turístic que involucra a diferents serveis, des de cellers a hotels, restaurants, llibreries o comerços especialitzats.
En els últims anys, el enoturismo i la cultura entorn al vi s’han perfilat com una via complementària per al sector turístic que permet la creació d’ocupació i la generació de riquesa. “És un element de dinamització econòmica i el que pretenem amb Albir Wine Lover és aconseguir atraure a un flux de gent cap a la principal zona turística del municipi, donant a conéixer la magnífica ofereix comercial i hostalera de l’Alfàs”, va afegir l’alcalde, Vicente Arques. D’aquí ve que l’Ajuntament de l’Alfàs haja apostat per la promoció, dinamització i difusió de la cultura enològica des del punt de vista turístic, com un interessant pol d’atracció de visitants al municipi.