Està prevista la participació de més de 200 vocalistes d’una vintena de nacionalitats. Actuaran la Coral Polifònica L’Alfàs Canta, el Gruppo Vocale Lucchese Il Baluardo, Costa Blanca Male Voice Choir i la Coral del Vinalopó.

Els dies 10 i 11 de maig l’Alfàs del Pi acollirà el seu huité Festival Internacional de Cors, un esdeveniment en el qual es donaran cita més de 200 vocalistes d’una vintena de nacionalitats per a oferir dos concerts, el primer d’ells de caràcter solidari ja que tota la recaptació es donarà a AFA Marina Baixa.

Així ho ha destacat aquest matí l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, durant l’acte de presentació, al qual també han assistit l’edil de Relació amb Col·lectius, Marisa Cortés, i el director artístic musical del Festival, José Antonio Rubio.

L’Alfàs del Pi se situa en el panorama de ciutats que aposta pel cant coral com a mitjà d’expressió i de difusió cultural. Un certamen de marcat caràcter solidari, que promou la relació entre diferents cors nacionals i internacionals.

El Festival arrancarà el divendres 10 de maig, a les 20.00 hores, amb un concert en el qual participaran la Coral Polifònica L’Alfàs Canta, Costa Blanca Male Voice Choir i el Gruppo Vocale Lucchese Il Baluardo que viatja des de Lucca, a Itàlia, per a participar en el certamen.

Entre la Fondazione Banca de la Muntanya di Lucca i l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi existeix un vincle cultural, des que fa uns anys aquesta important entitat privada s’interessara pel Festival de Cinema i l’oferta cultural de l’Alfàs. Des de llavors, s’han propiciat els intercanvis culturals entre totes dues localitats.

S’ha establit un donatiu de 5 euros, que es donarà íntegrament a AFA, l’Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa.

El dissabte 11 de maig, la Coral del Vinalopó interpretarà els Requiem de Mozart i de Fauré en un concert en el qual es retrà homenatge a la soprano Katalin Völgyi. “Una dona molt vinculada a la coral L’Alfàs Canta i a les festes del Santíssim Crist del Bon Encert, que ens ha deixat ja i a la qual volem rendir un homenatge molt especial”, ha declarat Rubio.

Un any més, l’Alfàs del Pi es converteix gràcies a aquest festival en seu del cant coral internacional, un esdeveniment en el qual es veu perfectament reflectida la idiosincràsia del municipi. “Aquest festival és exemple de convivència i integració, reflex fidel de la multiculturalitat que caracteritza a l’Alfàs”, ha declarat Vicente Arques.

Des de la regidoria de Cultura s’anima a tota la ciutadania de l’Alfàs del Pi i comarca a assistir a aquest festival, que destaca pel seu compromís social i pel foment de la integració a través de la música coral.