El pròxim 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa i, per aquest motiu, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ha organitzat, en col·laboració amb l’Escola de Dansa Montse Solivelles, una programació especial d’activitats que inclou fotografia, cinema i flamenc.
El regidor de Cultura, Manuel Casado, ha presentat l’esdeveniment, en una trobada en el qual s’han donat cita Montse Solivelles, la regidora de Joventut, Laura Sevilla, i l’edil de Festes, José Plaza.
Aquesta programació especial s’iniciarà el dilluns 25 d’abril amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘A compàs’ de Javier Serrano en l’hall de la Casa de Cultura de l’Alfàs. La mostra podrà visitar-se fins al dissabte 30 d’abril.
El dijous 28, el Cicle de Cinema Solidari de l’Alfàs del Pi programarà una pel·lícula sobre dansa. La sessió serà a les 19 hores. El donatiu -3 euros- es destina al Banc d’Aliments de l’Alfàs del Pi.
Finalment, el divendres 29, a les 20 hores, arriba a la Casa de Cultura l’espectacle ‘Moviment col·lateral’ de la Companyia de Dansa José Manuel Álvarez. Les entrades -5 euros- podran adquirir-se a partir de demà dimecres en la taquilla de la Casa de Cultura, en horari de demà.
En aquest espectacle, Jose Manuel Álvarez realitza una introspecció en el moviment i la rítmica interioritzada del flamenc, tant en l’expressió individual com en la compartida. El resultat és un muntatge que mostra el procés d’obertura cap a nous codis posant l’accent en un flamenc actual, que coexisteix amb la dansa espanyola i el llenguatge de la improvisació.
El ballador Jose Manuel Álvarez, després d’una dècada en actiu col·laborant en diverses companyies i amb algunes peces de creació pròpies, decideix endinsar-se en un extens treball d’improvisacions grupals interessat a nodrir-se d’altres formes de moviment pròximes al flamenc, des d’una perspectiva d’escena actual i contemporània.
Va ser en 1982 quan la UNESCO va declarar el 29 d’abril com a Dia Internacional de la Dansa. La data triada correspon al natalici del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre.
L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa és homenatjar la dansa com una disciplina d’art universal i diversa, reunint a tots els que han triat aquesta forma d’expressió sense barreres culturals, polítiques i ètiques.