Les regidories d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi llancen, amb motiu de la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, el escape room virtual ‘La Dona en el Temps’. Una activitat en la qual poden participar persones de totes les edats a partir dels 10 anys, que ens convida a realitzar, a través de jocs de lògica i de concentració, un viatge en el temps per a descobrir importants fites protagonitzades per dones rellevants el paper de les quals ha sigut invisibilitzat.
La iniciativa ha sigut presentada hui per les regidores d’Igualtat, Rocío Guijarro Sánchez, i Joventut, Laura Sevilla. És un joc cooperatiu, ja que es participa en grups de quatre, per a visibilitzar el paper de la dona en la història, recuperant i traient a la llum importants fites protagonitzades per científiques, inventores, artistes, líders… que han romàs ocultes, perdudes o amagades.
Les dones, a més de la seua tan indispensable com infravalorat rol privat com mares i cuidadores, han exercit una important labor en el desenvolupament polític, científic, social i econòmic que els homes que van escriure la història, van invisibilitzar.
“Si volem educar en igualtat hem d’esforçar-nos per revisar i recuperar el paper de la dona en la història, rellegint-la amb perspectiva de gènere”, ha destacat Rocío Guijarro. D’ací la importància de promoure iniciatives d’aquest tipus, enfocades a educar en valors a la joventut amb activitats que resulten atractives, menja aquest escape room virtual.
Per a la regidora de Joventut, el fet de recuperar figures femenines històriques permet, a més de reconéixer la important labor de la dona en les diferents civilitzacions, “dotar a les xiquetes i xiquets de hui de referents femenins inspiradors i motivadors”.
Totes les persones que estiguen interessades a participar en el escape room ‘La Dona en el Temps’ podran formalitzar la seua inscripció a partir del 8 de març en la web www.lamujerlalfas.es. L’activitat s’organitza en grups de quatre persones.
Els jocs de escape requereixen molta capacitat d’observació i el temps passa, literalment, volant. Una aventura compartida en grup, a través d’una plataforma en línia, on s’hauran de resoldre enigmes en un temps determinat.

“Enguany, a causa de la situació actual que estem travessant per la pandèmia de coronavirus, hem apostat per realitzar aquesta activitat en línia”, ha explicat la regidora d’Igualtat. Es podrà gaudir d’aquesta fuita room des del dia 8 de març i la participació romandrà oberta mentre hi haja grups disponibles.
“Enguany, a causa de la situació actual que estem travessant per la pandèmia de coronavirus, hem apostat per realitzar aquesta activitat en línia”, ha explicat la regidora d’Igualtat. Es podrà gaudir d’aquesta fuita room des del dia 8 de març i la participació romandrà oberta mentre hi haja grups disponibles.