En suport i reconeixement a la llengua de signes pròpia de les persones amb discapacitat auditiva o dificultat en la parla, i amb la intenció de promoure la seua protecció i coneixement entre el major nombre de persones, la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ha organitzat un curs intensiu gratuït d’Iniciació a la Llengua de Signes, del 15 de setembre a l’1 d’octubre, dirigit a joves de 12 a 35 anys, segons ha informat la regidora titular de l’àrea, Laura Sevilla.

Coincidint amb la celebració de la Setmana Internacional de la Llengua de Signes, que se celebra entorn del 23 de setembre, la Regidoria de Joventut de l’Alfàs ha organitzat aquest Curs d’Iniciació a la Llengua de Signes, tan atractiu com pràctic i que impartirà la formadora Mati Senzillesa, experta en la Llengua de Signes i Mediació Comunicativa, a partir del 15 de setembre i fins a l’1 d’octubre, tots els dimarts i dijous de 17.00 a 20.00 hores a la Casa de Cultura de l’Alfàs.

Des de 2007 la llengua de signes està reconeguda com a llengua oficial, i el seu coneixement no sols permet ampliar les nostres possibilitats de comunicació amb més persones, sinó que a més el seu aprenentatge faculta per a treballar en qualitat d’intèrpret. Els assistents al Curs aprendran els signes i a utilitzar-los de manera amena. Les classes són molt interessants, i al mateix temps una forma pràctica de reivindicar la llengua de signes com a part de la diversitat lingüística i cultural dels diferents països, i una manera de garantir la seua presència i normalització en el nostre dia a dia.

En qualsevol cas des de l’Ajuntament de l’Alfàs es treballa en l’eliminació total de barreres físiques i psíquiques, i com apunta la regidora de Joventut, Laura Sevilla, “una ciutat inclusiva com l’Alfàs pretén amb aquest Curs que els joves s’interessen per una llengua universal, que permet la comunicació sense cap so, i facilita la integració de les persones amb dificultats en la parla”.

Les persones que estiguen interessades en aquest Curs, totalment gratuït, poden inscriure’s en el Centre d’Informació Juvenil de l’Alfàs del Pi (CIJA), situat en la planta baixa de la Casa de Cultura. També poden realitzar la inscripció a través de l’adreça de correu electrònic juventud@lalfas.com o cridant als números de telèfon 965887435 i 610205329. Les places són limitades pel protocol sanitari de la pandèmia del coronavirus. Com tots els cursos organitzats per la regidoria de Joventut, compleix amb tota la normativa sanitària: és obligatori l’ús de màscares, l’entrada i eixida del recinte haurà de realitzar-se de manera gradual i ordenada, cal mantindre la distància física, i és obligat l’ús de gel hidroalcohólic.