Un any més l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi aprofitarà la celebració de Fitur per a promocionar el Festival de Cinema, un dels esdeveniments culturals més importants de la Comunitat Valenciana, que reuneix en el municipi durant el mes de juliol a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

“L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi lidera un projecte cultural amb dotze festivals entre els quals destaca el Festival de Cinema, el més important per la seua projecció turística i pel retorn econòmic que suposa per al municipi”, ha destacat l’alcalde, Vicente Arques. En els seus 30 anys d’història han passat més de 300.000 persones pel Festival.

De la mà de la Diputació Provincial d’Alacant i la Generalitat Valenciana, l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, presentarà a Madrid aquest dijous 24 de gener el cartell anunciador de la trenta-unena edició del certamen, que es desenvoluparà del 5 al 14 de juliol. Una cita ja consolidada en el calendari cultural, que suposa a més un important reclam turístic per al municipi.

El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. En aquest sentit, és un dels certàmens nacionals que major quantia destina a la seua secció competitiva. En la passada edició es van presentar un miler de curts a concurs.

A més, cada any l’organització entrega com a reconeixement el seu Faro de Plata a figures consagrades del cinema espanyol. Entre els homenatjats durant les últimes 30 edicions es troben noms com Paco Rabal, Imanol Arias, Eduardo Noriega, Maribel Verdú, María Valverde, Rosana Pastor, Enma Suárez, Carmen Maura, Verónica Forqué, Silvia Abascal, Pedro Almodóvar, Alex de l’Església, Carlos Saura, Fernando Trueba o Bigas Lluna.

Així mateix, l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi aprofitarà la seua visita a Fitur per a anunciar la seua adhesió al projecte Costa Blanca Film Commission, l’oficina cinematogràfica sense ànim de lucre que promou el Govern Provincial amb la finalitat de captar, facilitar, impulsar i rendibilitzar els rodatges nacionals i internacionals, posant en valor els recursos paisatgístics, monumentals i patrimonials del territori.

L’Alfàs del Pi viatja un any més a Fitur sota el paraigua del Patronat de Turisme Costa Blanca amb l’objectiu de promocionar el 31 Festival de Cinema i també el Festival Internacional de Webseries-Fidewà, que celebrarà al setembre la seua cinquena edició.

Així mateix, el municipi donarà a conéixer la seua Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat-EDUSI ‘L’Alfàs Territori Saludable, que suposarà una inversió de 10 milions d’euros, 5 d’ells procedents de fons europeus. La salut és el seu eix vertebrador, un projecte estructurat en tres grans línies d’acció: ciutat intel·ligent, sostenible i integradora.

L’Alfàs del Pi ha anat enfocant-se des de fa molt temps en la cerca d’una oferta complementària vinculada a l’esport, la cultura, la sostenibilitat i la qualitat de vida, sempre recolzant-se en un ecosistema de serveis soci-sanitaris molt consolidat i una adequada oferta d’instal·lacions i equipaments públic-privats.

“El turisme saludable o de benestar aporta interessants avantatges per a les destinacions turístiques, com són l’increment de la despesa mitjana per turista o la desestacionalització”, ha assenyalat Arques. D’ací l’interés de l’Ajuntament de l’Alfàs per posar en marxa aquest tipus de projectes, que conjuminen innovació i salut i que busquen posicionar-se com a territori saludable.