El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado, acompanyat de l’edil de Joventut, Laura Sevilla, ha presentat la programació cultural del mes de desembre que destaca, entre altres coses, pel Festival Infantil Jajaja Riures Nadalencs, que celebra enguany la seua catorzena edició, i pels tradicionals concerts de Nadal, que s’organitzen en col·laboració amb la Societat Musical La Lira i la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi.

Actuacions, totes elles, organitzades tenint en compte els protocols anticovid, que estableixen la reducció d’aforament a l’auditori al 50% de la seua capacitat, amb 207 localitats disponibles, i les mesures de control de temperatura, registre d’entrada, distància de seguretat i ús de gels hidroalcóholicos.

Desembre musical

La programació cultural del mes de desembre s’iniciarà aquest divendres 4 amb un concert de música cubana que serà a càrrec del trobador Ernesto Pita, acompanyat del seu grup. Una activitat organitzada en col·laboració amb l’Associació Valenciana José Martí d’Amistat amb Cuba. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament de l’auditori de la Casa de Cultura, que a causa de la pandèmia de COVID-19 s’ha reduït a la meitat.

Quant als concerts de Nadal, el dissabte 12, la Casa de Cultura rebrà a tres grans solistes internacionals: Andrea Rucli -piano-, Vicenzo Mariozzi -clarinet- i Francesco Mariozzi -violoncel-, per a oferir un recital en el qual interpretaran obres de Brahms, Beethoven i Nino Rota. El diumenge 13, el Centre Social Platja Albir acollirà el concert del Duo Palomares-Espí, de violí i guitarra. Totes dues actuacions s’organitzen en col·laboració amb la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi.

Finalment, el diumenge 20 de desembre, la Societat Musical La Lira de l’Alfàs del Pi oferirà el seu tradicional Concert de Nadal, sota la batuta del seu director musical, David Fernández.

14 Festival Jajaja Riures Nadalencs 2020

Del 26 de desembre al 5 de gener se celebrarà el catorzé Festival Jajaja Riures Nadalencs que organitza la regidoria de Cultura de l’Alfàs del Pi amb l’objectiu de proporcionar als xiquets i xiquetes del municipi una oferta d’oci de qualitat durant les vacances escolars.

“Aquest és un festival que organitzem amb molt d’afecte i que s’ha convertit en una cita tradicional del Nadal per als més xicotets de la casa”, ha destacat el regidor de Cultura, Manuel Casado. “Enguany hem programat dos musicals molt interessants, un d’ells acumula dos Premis del Teatre Musical i cinc Premis BroadwayWorld Spain, i completen la programació un espectacle de màgia molt divertit i tres sessions de cinema solidari, tots els actes a l’auditori de la Casa de Cultura, organitzats tenint en compte el protocol anticovid, amb reducció d’aforament, control de temperatura, distància de seguretat i ús de gels hidroalcóholicos”, ha afegit.

La programació del 14 Festival Jajaja s’iniciarà el dissabte 26 de desembre amb ‘Aladín, un musical genial’, de la companyia Trencadís, un espectacle que ens trasllada a l’ambient de ‘Les mil i una nits’, amb els seus luxosos palaus i bulliciosos basars. Una obra que sorprendrà el públic amb números inesperats.

El dissabte 2 de gener, el delirant Carlos Adriano arribarà a l’Alfàs amb el seu espectacle ‘Passen i vegen’, creat específicament per al públic familiar i infantil. Durant tot el xou, Adriano juga a sorprendre el públic amb mocadors i boles multicolors, entenimentades, barrets i varetes màgiques gegants, elements que cobren vida o que apareixen del no-res, sempre mesclant aquests ingredients amb abundant humor i un polsim d’imaginació.

El dimarts 5 de gener, la Companyia de Row presentarà ‘Mulán: honor, lleialtat i valor’, un musical que busca sorprendre tant els més joves com als majors. Ombres xineses, el palau de l’emperador, espases, dracs, estàtues ancestrals que cobren vida… Aquests i molts ingredients més són els que es podran veure en escena.

Com és habitual, el festival inclou un cicle de cinema infantil solidari, en col·laboració amb el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Es projectaran tres pel·lícules, els dies 28 i 29 de desembre, 2 i 4 de gener. S’ha establit un donatiu de 2 euros, que es destinarà al Banc d’Aliments de l’Alfàs.

Totes les funcions seran a les 17.30 hores a l’auditori de la Casa de Cultura. Les entrades per als espectacles -2 euros- es podran adquirir de forma anticipada a partir del 15 de desembre en la taquilla de la Casa de Cultura o una hora abans de cada funció.

Des de la regidoria de Cultura s’anima a tots els xiquets i xiquetes de l’Alfàs del Pi i comarca a gaudir amb el catorzé festival infantil Jajaja Riures Nadalencs.

Visita guiada a la Vila Romana

L’Ajuntament de l’Alfàs, a través de les regidories de Joventut, Cultura i Patrimoni, ha programat una bateria de visites guiades gratuïtes al Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir, el diumenge 13 de desembre, de 10 a 12.30 hores, amb eixides cada 30 minuts per a grups reduïts de 6 persones. Rutes dirigides a joves d’edats compreses entre els 12 i 30 anys.

Exposició ‘Les Juno també pinten’

La Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi acollirà de l’11 de desembre al 7 de gener l’exposició ‘Els Juno també pinten’, de l’associació Crear-te Albir, un projecte inclòs en el cicle Juno a la Tardor que impulsa el Circuit Cultural Valencià. Aquest cicle naix en 2018 amb la intenció de visibilitzar el treball de les dones creadores.