120 jugadors d’escacs han participat aquest cap de setmana en la desena edició del Blitz infantil-juvenil ‘Ciutat d’Alacant’, celebrat en el Pavelló Pau Gasol de l’Alfes del Pi. Un torneig recolzat per la Federació Espanyola d’Escacs l’objectiu dels quals és descobrir joves talents.

El torneig, amb una participació de 120 jugadors, dividit en diferents categorias: Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14, i Sub-16, pretén descobrir i potenciar nous talents, però també el foment de la pràctica d’aquest esport, fonamentalment entre els més joves, però sense perdre de vista als adults, als qui anima a sumar-se a la seua pràctica, organitzant de manera paral·lela un original Torneig in situ denominat ‘Papàs i Mamàs juguen’, on els acompanyants dels participants tenen l’oportunitat de mesurar el seu enginy, en un esport que fomenta els aspectes intel·lectuals i recreatius, alhora que afavoreix la socialització i el respecte per les pautes i normes entre els qui el practiquen.

Aquesta desena edició s’ha celebrat a l’Alfàs, cal destacar la participació de diferents jugadors locals que han aconseguit podis i meritòries posicions.

En la categoria Sub-8 s’ha coronat el jove Héctor Barrot del club d’escacs Santa Coloma.

En la categoria Sub-10, el jugador il·licità Pablo Basaunana ha aconseguit el primer lloc, i el jove jugador Mykhailo Lagutin una importantíssima tercera posició.

En la Categoria Sub-12, el xicotet gran jugador Volodomyr s’ha alçat amb el títol, seguit pel ja conegut com a ‘xicotet lleó’ Marcos Muñoz Osete, del club d’Escacs l’Alfàs, jugador que segur portarà el nom del municipi molt lluny.

En la Categoria Sub-16, Nieves Sanleón, ha aconseguit la primera plaça desplegant un gran nivell de joc.

En la Categoria de ‘Papas i Mamas Juguen’ el mestre local, Vicente Cano, ha quedat en segona posició, i David Gutiérrez en sisé lloc, seguits pels també alfasinos Carlos Agulló, Salvador Talavera i Miguel Rodríguez.

El regidor d’Esports, Oscar Pérez, en el lliurament de trofeus ha volgut agrair als organitzadors del Torneig que hagen optat per les instal·lacions municipals de l’Alfàs, ha felicitat els participants, a tots i a totes sense excepció, especialment als guanyadors i a les guanyadores. La celebració del Torneig ha sigut un èxit per la seua capacitat de convocatòria i les portes del Pavelló Pau Gasol queden obertes per a futures trobades.