El mes de gener passat el Centre Comercial L’Aljub, gestionat per Cushman & Wakefield, comunicava la seua col·laboració en el ‘I Premi d’investigació històrica: Història gràfica de la meua família’. Un concurs organitzat per la Cátedra Pedro Ibarra de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i l’Associació d’Història María Teresa Vega. La resolució del concurs estava prevista per al mes d’abril, no obstant això, el confinament va fer que això no fóra possible. Finalment, s’han seleccionat les sis fotografies finalistes que opten al premi especial a la foto més votada en les xarxes socials de L’Aljub. El guanyador rebrà 100 euros en vals de compra i un diploma i votació es realitzarà del 21 de desembre al 6 de gener a través del Facebook.

Les fotos finalistes són les següents: «Festes de San Isidro Llaurador en Daimés” d’Estela Sempere Maciá (IES L’Asunción, 2ºBAT); «Processó de la Germanor Sant Joan i la Verge» de Pablo Sáez Tormo (IES Cayetano Sempere, 1ºA ESO); «La meua avia i el seu arròs amb crosta a la llenya», de Nuria Guilabert Alonso (IES l’Asunción, 2n BAT); «El meu rebesavi patern en la guerra del Rif» de Lucía Galiana Erades (IES Pedro Ibarra, 3ºESO); «Els meus avis signant la seua acta matrimonial», de Sofía Sánchez Ferrández (IES La Torreta, 4t ESO) i «El meu pare amb la seua família abans d’arribar a Elx» de Patricia Ballesteros de la Rosa, IES La Torreta Elx, 2BAT.

Una vegada que se sàpia el premi especial de L’Aljub, es donaran a conéixer la resta dels premiats: primer premi dotat de 150 euros i diploma, segon premi amb 100 euros i diploma i tercer premi 50 euros i diploma. Tots els imports econòmics seran entregats en vals per al seu consum en establiments del centre comercial.

Amb aquesta activitat s’ha pretés impulsar la investigació sobre la història local i contribuir al millor coneixement de la història d’Elx entre els joves. Una iniciativa dirigida a estudiants il·licitans d’Educació Secundària i que ha consistit en la recopilació de fotografies familiars relacionades amb el treball, la cultura, l’esport, les festes o qualsevol altra activitat, juntament amb un relat curt.